Lineup-ul de plăci video lansare cuprinde Radeon RX 5500, care va fi disponibilă în sistemele desktop PC, precum și Radeon RX 5500M pentru laptop-urile de gaming.

Cu ajutorul integrării arhitecturii de gaming AMD RDNA, bazată pe un proces de fabricație de 7nm, noua serie de plăci video oferă performanțe de top:

Radeon RX 5500 oferă o performanță-per-watt de 1.6 ori mai mare decât plăcile video Radeon lansate până acum, care sunt bazate pe arhitectura Graphics Core Next (GCN), precum și o performanță cu 37% mai bună, în medie, decât concurența directă, în ceea ce privește anumite titluri jucate la rezoluție Full-HD, iar Radeon RX 5500M oferă o performanță mai bună cu 30%, în medie, decât concurența directă, potrivit AMD.

Noua serie Radeon 5500 se bucură de suportul unor funcții exclusive AMD:

Radeon Image Sharpening (RIS) aduce claritate și saturație imaginilor din jocuri, cu ajutorul funcțiilor de upscaling și post-procesare.

AMD FidelityFX, un filtru dinamic care permite o claritate mai bună a detaliilor în zonele de contrast redus de pe ecran.

Radeon Anti-Lag, care reduce semnificativ timpul de răspuns

Cel mai mare ecosistem de display-uri de gaming, cuprinzând 950 de monitoare care suportă tehnologiile HDR Radeon FreeSync și Radeon FreeSync 2.

În plus, cu bundle-ul de jocuri AMD Raise the Game, gamerii care care vor achiziționa sisteme eligibile desktop PC sau laptop-uri de gaming dotate cu Radeon 5500, vor primi gratuit, la alegere, unul dintre jocurile Borderlands 3 sau Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint.

Producătorii au început deja să integreze aceste produse noi în sistemele lor:

MSI va lansa primul laptop de gaming cu grafică Radeon RX 5500M la finalul acestei luni

HP și Lenovo plănuiesc să integreze plăci video Radeon RX 5500 pe sistemele high-end de tip desktop PC pe care le vor lansa în luna noiembrie

Acer va lansa sisteme desktop PC cu Radeon 5500 în luna decembrie a acestui an