Posesorii de procesoare Ryzen 3000 au semnalat că acestea nu ajung la frecvențele de boost cu care se lăuda AMD. Compania a recunoscut pe 3 septembrie că așa este, iar acum anunță disponibilitatea unui BIOS care să rezolve problemele.

Printre problemele rezolvate se numără: comportamentul în procesul de boost, comportamentul în stare idle desktop, precum și un nou SDK de monitorizare.

Update-urile de BIOS au fost lansate împreună cu partenerii producători de plăci de bază, iar acestea vor putea fi descărcate și instalate în aproximativ două săptămâni, în funcție de programul de testare și implementare al producătorilor.

Noua versiune de BIOS va rezolva problema cu frecvențele maxime de boost prin implementarea unei optimizări de performanță care va spori frecvența cu aproximativ 25-50 de MHz față de rezultatele actuale în boost.

De asemenea, acest update corectează și comportamentul procesorului în timp ce sistemul se află idle în desktop, punând la dispoziție un filtru de activitate care reglează algoritmul CPU-ului în boost pentru a putea ignora „zgomotul de fundal” produs de sistemul de operare și de aplicațiile care rulează în background.

În plus, pe 30 septembrie, AMD va lansa o nouă aplicație de monitorizare a procesoarelor Ryzen, AMD Monitoring SDK, care va pune la dispoziția utilizatorilor o unealtă cu care aceștia vor putea urmări metricele de procesare care sunt de interes.