291 unități de date/secundă, compromise în prima jumătate a anului

Potrivit studiului Breach Level Index, realizat de Gemalto, în fiecare secundă din primele 6 luni ale acestui an au fost compromise 291 de unități de date.

Astfel, în prima jumătate a lui 2018 au fost compromise în total 4,5 miliarde de date prezente pe internet la nivel mondial, rezultatul acestor hack-uri fiind furturi de identitate, de bani sau de date financiare, scrie PC Mag.

Aceste breșe identificate de experții în securitate informatică sunt un pericol permanent, însă în ultima vreme, magnitudinea și frecvența lor a devenit un motiv de îngrijorare în rândul specialiștilor. Acest total de 4,5 miliarde de unități de date compromise în doar o jumătate de an reprezintă o creștere de 133% față de perioada similară a lui 2017.

Sunt peste 25 de milioane de informații pierdute sau furate zilnic, peste un milion pe oră, 17.000 în fiecare minut și 291 de unități de date dispărute în fiecare secundă.

Potrivit celor de la Gemalto, în primele șase luni din 2018 au fost raportate 945 de incidente informatice în întreaga lume. Numărul este, surprinzător, mai mic față de cel din prima jumătate a anului trecut: 1.162.

În ceea ce privește cele mai vulnerabile industrii, pe primul loc se numără cea medicală, unde au fost raportate 27% din aceste breach-uri. În ținta infractorilor cibernetici s-au mai aflat, de asemenea, instituții financiare sau de învățământ, organizații guvernamentale, companii de retail sau cu activități industriale.

Furtul de identitate a făcut obiectul a 65% dintre aceste hack-uri, fiind compromise peste 3,9 miliarde de date.

Recent, și Facebook s-a confruntat cu un breach de date major, când 50 de milioane de conturi ale utilizatorilor au fost compromise de hackeri. În urma acestui eveniment, specialiștii providerului român de soluții de securitate Bitdefender au venit cu o serie de sfaturi care ne ajută să ne securizăm mai bine conturile de pe această rețea.

Și oficialii Google au admis, de curând, faptul că în primăvara acestui an rețeaua Google+ a fost spartă, conturile a 500.000 de utilizatori fiind compromise, și au decis ca în următoarele luni să renunțe la acest serviciu. 



Citeste si