57 de startup-uri pe care pariază fondurile de investiții în 2019

Știm foarte bine că un fond de investiții decide să investească într-un startup dacă ideea are potențialul de a aduce cel puțin un return de 5 ori mai mare decât suma investită.

 

Am mai scris despre lucrurile pe care le caută un investitor de tip venture capital într-un startup. Domeniile de interes sunt variate, deseori fiind cele care sunt în tendințe la un anumit moment, investitorii se uită la echipă și la potențialul acesteia de a pune pe picioare un business scalabil.

În esență, lucrurile sunt destul de clare, iar la final, trebuie să recunoaștem că un fond de investiții își dorește să facă profit de pe urma firmelor pe care decide să le susțină financiar.

Y Combinator: Term Sheet pentru investiție Series A - cum ar trebui să arate?

Cei de la Business Insider au întrebat parteneri și oameni din fonduri de investiții care sunt startup-urile care le suscită cel mai mult interesul acum. La final, au făcut o listă cu 57 de startup-uri pe care pariază fondurile de investiții în 2019. 

Greșeli pe care să le eviți când ții un pitch în fața investitorilor

Folosiți-o în caz că vreți să vă lansați propria afacere în acest an și inspirați-vă din ideile de afaceri ale startup-urilor pe care investitorii le consideră ”fierbinți” în acest an.

AdQuick

Până acum startup-ul recomandat de Niki Pezeshki, de la Felicis Ventures, a strâns 3 milioane de dolari. Deși nu a investit în acest business, Niki consideră că este doar ”cool”: AdQuick oferă un marketplace care ușurează modul în care se vinde și cumpără reclame outdoor. 

O sută de întrebări pe care ți le vor pune investitorii

Alma

Alma, care este un spațiu de coworking pentru psihoterapeuți, a primit investiții în valoare de 4,5 milioane de dolari. Startup-ul este recomandat de Hayley Barna, partener în cadrul First Round Capital, VC-ul care a finanțat Alma.

Applied Intuition

Un alt startup recomandat doar pentru că investitorul crede că este cool, chiar dacă până acum firma din care face parte, Lightspeed, nu a contribuit la suma de 11,5 milioane de dolari strânsă de startup.

Applied Intuition creează spoftware care simulează situații pentru automobilele autonome. 

Vladimir Oane: Cum să ai o relație corectă cu investitorii

Arterys

Este un startup care oferă software pentru imagistică (în domeniul medical) bazat pe inteligență artificială. Este recomandat de Alfred Lin, de la Sequoia Capital, investitor în cadrul startup-ului care a strâns până acum 44 de milioane de dolari.

Atrium

Atrium combină experiența unui startup tech cu cea a unei firme de avocatură: folosește machine learning pentru a realia documente legale obișnuite, în același timp având o echipă de avocați care lucrează la cazuri complexe. 

Marvin Liao, 500 Startups: Startup-uri care nu ar trebui să strângă bani de la fonduri de investiții

Startup-ul a strâns până acum 75 de milioane de dolari și este tot pe lista celor considerate a fi ”cool” de către investitori.

Bowery

Bowery a strâns 117,5 milioane de dolari și este recomandat de Rob Hayes de la First Round Capital, VC care a și investit în el. Bowery crește, în ferme de interior, localizate chiar și în orașe, produse alimentare fără pesticide.

RigUp

Este un startup care pune la dispoziție un marketplace de recrutare pentru joburi în domeniul extracției petrolului și gazelor. A strâns până acum 64 de milioane de dolari și este recomandat de Founders Fund, un VC care a și investit în el.

Dedrone

Dacă vă mai aduceți aminte de incidentele recente din Londra (din luna decembrie 2018 și ianurie 2019) care au paralizat traficul aerian timp de câteva zile din cauza unor drone care survolau aeroporturile Gatwick și Heathrow, atunci veți înțelege de ce Dedrone este unul dintre startup-urile pe care pariază investitorii în 2019.

Dedrone a primit până acum 43 de milioane de dolari și detectează, clasifică și identifică dronele și pilotul acestora.

Divvy

A primit, până acum, 302,5 milioane de dolari, și oferă o aplicație gratuită pentru firme care automatizează raportarea cheltuielilor.

Epic Games

Sunt creatorii senzațiilor Fortnite, Unreal sau Infinity Blade, iar până acum au primit finanțări în valoare de 1,6 miliarde de dolari. E leste de înțeles de ce Lightspeed Ventures, unul dintre VC-urile care au investit în ei, pariază pe Epic Games în 2019.

Vedeți aici lista completă a celor 57 de startup-uri pe care pariază fondurile de investiții în 2019.

 



Citeste si