Aceștia sunt roboții care te pot ajuta să-ți dezvolți rapid afacerea

Universal Robots, liderul pieței roboților colaborativi, lansează gama de coboți e-Series, cu tehnologie de nouă generație. Aceștia te pot ajuta să-ți dezvolți rapid afacerea.

Roboții colaborativi din gama de vârf e-Series, lansată de Universal Robots în cadrul Automatica 2018, încorporează tehnologii avansate ce permit dezvoltarea mai rapidă a unei game mai largi de aplicații practice, fac ca programarea robotului să fie o sarcină mai ușoară ca niciodată și de asemenea respectă cele mai recente standarde de securitate ISO.
 
Senzorul încorporat de forță/cuplu legat la unealta atașată brațului oferă gamei de roboți e-Series o precizie superioară și o sensibilitate crescută, necesare pentru a executa un număr crescut de sarcini.
 
Interfața de utilizator a fost regândită pentru a fi intuitivă și pentru a opera pe un ecran tactil, reducând astfel efortul cognitiv și făcând ca procesul creării de programe să fie mai rapid; grație simplificării fluxului de programare, acest proces se reduce la numai câteva clickuri pe noua consolă de programare cu ecran lat și greutate redusă.
 
Gama de coboți e-Series oferă o ușurință în utilizare foarte mare. Întreg procesul de despachetare, instalare și programare a primei operațiuni de executat durează doar o oră. O interfață de comunicare între încheietura, articulația și unealta brațului robotic reduce complexitatea și durata procesului de integrare în fluxul de producție. În același timp, în ceea ce privește mentenanța trebuie menționat că toate articulațiile pot fi înlocuite într-un timp de 2 până la 6 minute.

Cele 17 funcții de securitate, printre care se numără posibilitatea de a ajusta după dorință momentul și distanța de oprire de siguranță, simplifică implementarea soluțiilor robotice de tip colaborativ. Toate aceste funcții sunt certificate de către TÜV Nord și sunt conforme cu standardele de securitate a mașinilor EN ISO 13849-1 și EN ISO 10218-1 (Cat. 3 PLd), oferind astfel posibilitatea unei colaborări fără piedici între oameni și roboți.

Universal Robots va începe imediat preluarea comenzilor pentru coboții din gama e-Series, livrările către clienți urmând să aibă loc de la date de 1 august 2018. Durata de procesare a comenzilor este estimată a fi aceeași ca și în cazul celorlalte produse ale companiei, respectiv cinci zile. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.universal-robots.com.
  
Specificații tehnice ale gamei e-Series:
 
Braț
Umiditate                              90% RH (fără condens)
Ieșire electrică unealtă          600mA curent continuu, 2A pulsatoriu
Filet flanșă unealtă                UR3e, UR5e, UR10e: Oțel
Clasă IP                                 IP54
 
Unitate de control
Clasă IP                                 IP44
Umiditate                               90% RH (fără condens)
Porturi intrare/ieșire               20 intrări digitale (inclusiv 4 intrări pentru urmărirea benzii transportoare)
 
Consolă de programare
Clasă IP                                IP54
Umiditate                                90% RH (fără condens)
Greutate                                 1,6 kg (cu cablu de 1 m)
Secțiune cablu 8mm
Tehnologie tactilă                   Ecran capacitiv sensibil la atingere
Rezoluție ecran                      1280x800 pixeli
 
Performanțe
Repetabilitate                            +/-0,03 mm pentru UR3e și UR5e, +/-0,05 mm pentru UR10e
Acuratețea forței                        UR3e: 3,5 N, UR5e: 4 N, UR10e: 5,5 N
Certificare de securitate             ISO 13849-1, ISO 10218-1, Cat. 3, PLd
Funcții de securitate   17 (funcții noi: durată și timp de oprire)
Frecvența magistralei de date                       500Hz
Actualizări software                    Software integral actualizabil
Limbi de operare: 23                   (nou adăugate: Maghiară, Română și Chineză tradițională)



Citeste si