Angajați Microsoft Romania, mentori pentru tinerii pasionați de tech

Microsoft încheie un parteneriat cu Fundația ENSO pentru dezvoltare prin educație și tehnologie, cu scopul de a ajuta tinerii talentați din România.

Astfel, Microsoft România devine partener GOLD al Fundației ENSO și va contribui la dezvoltarea competențelor tinerilor în domeniul tehnologiei informației.

Sute de tineri pasionați de tehnologie vor beneficia de mentorat din partea specialiștilor astfel încât proiectele lor să prindă contur și să aibă toate șansele de a intra pe piața din România. Prin acțiuni concrete, specialiștii Microsoft și ENSO vor mentora tinerii din fundație în toate etapele creării proiectelor lor și îi vor sprijini pe aceștia, fie că vor să devină antreprenori, fie angajați.

“Este foarte important ca viitorii antreprenori să aibă o imagine realistă despre mediul de afaceri din România si mai ales să învețe să își seteze corect așteptările. Odată ce premisele viitoarei lor afaceri au fost stabilite, mentorii ENSO, alături de specialiștii Microsoft îi vor sprijini în toate proiectele și le vor oferi resursele necesare pentru a-și duce la bun sfârșit visul. Prin acest parteneriat, tinerii ce fac parte din comunitatea ENSO vor beneficia de toate informațiile necesare și de tehnologii de ultimă generație astfel încât proiectele lor să ajungă pe piața de IT din România”, a declarat Alex Olteanu, președintele executiv al Fundației ENSO.

În plus, elevii și studenții vor avea ocazia să se întâlnească cu specialiștii Microsoft în cadrul evenimentelor organizate prin acest parteneriat, evenimente destinate industriei IT și de business.

“Suntem extrem de bucuroși să putem contribui la inițiativele Fundației Enso, atât în calitate de mentori – prin colegii mei pasionați de a dărui experiența lor tinerilor, cât și prin tehnologia noastră, care oferă resurse computaționale și putere de calcul practic nelimitate, în Microsoft Azure. Astfel, participanții la programele Fundației Enso au acces la infrastructuri virtuale scalabile în funcție de proiectul la care lucrează, de la un procesor la putere de calcul de ordinul zecilor de mii de procesoare; pot crea și testa algoritmi de inteligență artificială, machine-learning, pot simula orice mediu de test de pe aproape orice platformă sau sistem de operare, pot stoca și gestiona volume nelimitate de date și nu în ultimul rând, pot dezvolta ei însiși noi aplicații și platforme”, a precizat Marilena Ionașcu, Directorul Educație al Microsoft Romania.

Printre exemple de soluții dezvoltate până acum amintim o imprimantă 3D autonomă, o soluție de îmbunătățire a traficului mijloacelor de transport în comun folosind detecția călătorilor în stație, o tablă inteligenta destinată școlilor, în special orelor de matematică și o aplicație de alertă în caz de dezastre naturale.



Citeste si