- 13 Iulie 2022
Aplicații Android pe care să le încerci în luna iulie - VIDEO
Prima aplicație de astăzi se numește Quick Cursor și este dezvoltată chiar de un român numit Sergiu Șandor. Aceasta este o aplicație care te ajută să fii mai productiv și să folosești mai eficient telefoanele mari, dar și tabletele. Este indubitabil că telefoanele cu diagonale mari sunt cele mai populare și telefoanele compacte nu mai sunt preferate de consumatori. Telefoanele mari au avantaje, dar și dezavantaje: acestea pot fi prea mari pentru a fi folosite cu o singură mână.
Quick Cursor te-ar putea ajuta în acest sens deoarece această aplicație creează un cursor virtual, la fel ca cel de pe PC, cu ajutorul căruia poți naviga în partea de sus a telefonului fără să-ți miști degetul în acea direcție. Astfel, poți să navighezi mai eficient și mai rapid, însă nu poți folosi quick cursor și pentru a trage de bara de notificări sau de setări.
Aplicația este gratuită și eficientă, însă există și o versiune cu bani care-ți permite să personalizezi mai multe lucruri precum aspectul cursorului și al tracker-ului.
Appy WeatherȘtiu, probabil nu vrei o altă aplicație de vreme, însă Appy Weather are un design foarte simplu și jucăuș, oferă detalii interesante despre cum va fi vremea în următoarele ore și zile și ai putea vedea chiar și nivelul de precipitații în următoarele ore într-o anumită zonă ca să știi dacă iei cu tine o umbrelă sau nu. Poți pune și widgeturi pe homescreen, însă, din păcate, o să-ți apară un mesaj constant în care ești informat că trebuie să cumperi aplicația. Poți să alegi sursa informațiilor despre vreme și cred că e o aplicație destul de cool și poate aș fi plătit, însă nu sub forma de abonament cum e acum.a
Super 16Aceasta este o aplicație dedicată celor pasionați de fotografie și de look&feel-ul fotografiilor realizate pe film. Cu Super 16 poți imita acel stil de fotografie cu diferite filtre de 16 sau 8 mm și pentru fiecare ai o tonă de opțiuni cu care să te joci pentru a obține rezultatul dorit. Poți schimba temperatura din imagine, nivelul de zgomot din imagine, blur, dacă vrei să ai vignietă sau nu și multe altele.
Am rămas super impresionat de toate opțiunile, dar multe pot fi folosite doar dacă plătești. Și aici costul este tot lunar, 4,17 lei pe lună sau 50 de lei pe an. Poți fotografia, ai și un control manual asupra expunerii și poți și filma sau poți aplica filtru peste un video existent.
O astfel de aplicație îți poate da un vibe și un look unic pentru gridul tău de Instagram și o s-o mai folosesc gratis, dar sunt tentat să și plătesc.
Photo RoomUrmătoarea aplicație va fi de interes pentru cei care vor să editeze fotografii mai simplu și mai repede, în special atunci când vor să elimine fundalul și să păstreze obiectul sau persoana fotografiată. Astfel poți să iei o fotografie cu tine, elimini fundalul apoi poți să creezi o poză de profil sau un thumbnail pentru YouTube sau alte platforme de social media. Această aplicație poate fi extrem de utilă și celor care vând obiecte online și vor să elimine fundalul din fotografiile pe care le fac sau pentru creatorii de conținut online.
Aceasta este gratis, dar anumite opțiuni sunt contra-cost precum eliminarea watermark-ului din imagine. Dacă plătești poți scoate logo-ul, ai acces la mai multe template-uri și la rezoluții mai bune. Costă 60 de lei pe lună dacă plătești lunar sau 140 de lei dacă plătești anual. Mi se pare un cost prea mare, însă dacă ai nevoie de o asemenea aplicație pe telefon atunci poate ar merita banii.
SoundIDCum nu toți nu suntem la fel, nu toți auzim la fel. Poate unii dintre voi percep anumite frecvențe mai bine decât pe altele, poate unii dintre voi preferă un sunet mai plin, pe când alții poate preferă claritatea. Indiferent, SoundID este o aplicație care reglează profilul sunetului în funcție de utilizator. După ce instalezi aplicația, alegi căștile pe care le folosești. Dacă nu le găsești poți să faci un profil separat apoi vei asculta diferite sunete, la volume diferite apoi vei alege o melodie în loop pe care o vei asculta de mai multe ori cu anumite modificări de frecvență, alegi versiunea care-ți place apoi ești gata.
Intri în aplicația de streaming de muzică și revii în aplicația SoundID pentru a vedea ce efect are această personalizare. În cazul meu, noul sunet este ceva mai clar și a mai scos din bas. Dacă nu-ți place ce a ieșit poți să faci tu un EQ personalizat plecând de la această bază.
Înainte să închei vreau să vă aduc atenția unei alte aplicații care ar putea fi utilă pentru mulți dintre voi. ConfiBlur este o aplicație cu ajutorul căreia poți blura anumite părți ale unei conversații pe WhatsApp sau Messenger sau poți ascunde parte dintr-un text înainte de a distribui cu prietenii sau pe social media. Poate ai primit un mesaj amuzant, dar nu vrei să dezvălui de la cine sau întreaga conversație, atunci poți să faci printscreen, deschizi în ConfiBlur apoi dai cu degetul pe textul pe care-l dorești blurat și apoi gata. Poți blura doar text, nu și imagini și aplicația nu este extraordinar de resposive și trebuie să insiști puțin să blurezi.