Banca Transilvania se alătură fondului Morphosis Capital Fund I pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor românești

Morphosis Capital anunță decizia Băncii Transilvania de a se alătura fondului de investiții MC Fund I (MCFI), în demersul de sprijinire a dezvoltării IMM-urilor românești.

MCFI a fost fondat în 2018, anunțul fiind făcut chiar în ultima zi a anului trecut, având ca investitor ancoră Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională. Morphosis Capital își propune să investească minim 5 milioane de euro pe tranzacție în IMM-urile românești care activează în industria bunurilor de larg consum, a serviciilor medicale, tehnologie, dar și a serviciilor B2B, companii cu un indicator EBITDA ce tinde spre cel puțin 1 milion de euro. 

Banca Transilvania s-a alăturat misiunii Morphosis Capital Fund I de a susține companiile din România care doresc să se dezvolte și să devină campioni naționali și internaționali.

”Prioritatea strategică a BT este finanțarea economiei românești, acesta fiind principalul nostru pilon de activitate, dar și de competență, având în vedere că beneficiem de o experiență de 25 de ani în interacțiunea cu AND-ul business-ului local. Implicarea noastră în Morphosis Capital Fund I este încă o dovadă a apetitului nostru și pentru soluții alternative de finanțare, pentru a contribui astfel la capitalizarea și dezvoltarea business-urilor locale”, a precizat Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania.

”Ne bucurăm că Banca Transilvania a decis să se alăture demersului nostru și să valideze, astfel, misiunea Morphosis Capital de a veni în sprijinul antreprenorilor locali. Chiar de la început, Morphosis Capital Fund I a fost gândit ca o soluție personalizată de dezvoltare a business-urilor românești prin care să oferim, pe lângă investiția de capital, expertiza operațională, financiară, de marketing și vânzări necesare dezvoltării și consolidării oricărui business”, a declarat Andrei Gemeneanu, managing partner la Morphosis Capital.

Morphosis Capital - strategie

 

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de o echipă de patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru și Dragoș Petre, care dețin o experiență vastă în tranzacționări și care au ocupat poziții de top în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters,  PWC și Innova Capital. Din dorința de a contribui la creșterea și dezvoltarea business-urilor românești medii, cu bază solidă și cu potențial de dezvoltare internațională, în 2018 cei patru antreprenori au pus bazele fondului de private equity MCFI, al cărui principal investor este Fondul European de Investiții.

Printre investitorii Morphosis Capital, pe lângă FEI, care a contribuit prin Programul Operațional Regional, se numără și parteneri instituționali români și globali, dar și investitori din mediul privat local și internațional.

Un element cheie al strategiei Morphosis Capital Fund I este de a investi în acele companii care își doresc să devină campioni naționali și internaționali. Cu o experiență vastă și o rețea profesională amplă, echipa Morphosis Capital va oferi IMM-urilor beneficiare, pe lângă investiția de capital, expertiza operațională, financiară, de marketing și vânzări necesare dezvoltării și consolidării business-ului.

Banca Transilvania, în top 500 la nivel mondial

Banca Transilvania este cel mai mare grup financiar din România, în funcție de active, și nucleul Grupului Financiar BT. Strategia băncii este susținută de acționari internaționali puternici, cum este BERD și IFC – Banca Mondială. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: IMM, Corporate și Retail. Banca are 2,5 milioane de clienți, peste 7.000 de angajați și aproape 500 de sedii în toată țara. BT este lider în România pe piața cardurilor, iar 40% dintre companiile nou înființate în 2017 au ales să lucreze cu Banca Transilvania. Este singurul brand bancar românesc parte din Brand Finance 500 ranking, realizat de Brand Finance în 2018. 



Citeste si