BCR-InnovX Demo Day: 4 scaleup-uri premiate la finalul acceleratorului

În cadrul BCR-InnovX Demo Day, business-urile din grupa Scaleups a acceleratorului și-au prezentat business-urile în fața unui juriu format din experți și investitori.

Cele 6 business-uri care au ajuns în finala cohortei de Scaleups a acceleratorului BCR-InnovX au fost Jobful, Termoline, SmartHuts, Adservio, Vetro și Watto.

Această grupă de scaleups a fost adresată afacerilor cu cifră de afaceri sau finanțare atrasă între 1 și 5 milioane de euro, care dezvoltă soluții și produse inovatoare din tehnologie.

Poți vedea mai jos care au fost premiile speciale din partea sponsorilor și partenerilor evenimentului și scaleup-urile care au atras cel mai mult atenția juriului. 

Premiul special din partea Microsoft - Vetro

„Verticala pe care activează Vetro are foarte mare potențial pe viitor și transformarea cu ajutorul tehnologiei va duce la accelerarea creșterii domeniului”. Premiul constă într-o sesiune de brainstorming cu membri ai echipei Microsoft România pentru cristalizarea strategiei de intrare pe piață. De asemenea, Vetro a câștigat și o sesiune de mentorat exclusivă cu Violeta Luca, General Manager la Microsoft România.

Premiul special din partea UiPath - Adservio

„Transformarea digitală pentru educație este crucială pentru România și Europa de Est. E potențial foarte mare pentru Adservio, inclusiv pentru folosirea tehnologiilor de RPA de la UiPath”.  Premiul constă într-o sesiune de mentorat cu UiPath de la distanță. De asemenea, startup-ul se va putea întâlni cu mai mulți reprezentanți UiPath.

Premiul special din partea Modex - Jobful

„E soluția pe care o putem ajuta cel mai mult pentru a se dezvolta”. Premiul constă într-o vizită, atunci când pandemia va permite, la sediul Modex din Londra și consultări și mentorat cu membri ai Modex. De asemenea, Jobful va putea folosi soluția Modex DCDB gratuit.

Premiul special din partea Elite - Watto

Watto va avea acces la o vizită la sediul Elite și discuții cu experții companiei.

Premiile speciale din partea Startup Grind

Adservio, Vetro, Jobful sunt cele trei startup-uri care vor primi acces gratuit la conferința Startup Grind 2021. care se va desfășura în totalitate online. 

Ce fac scaleup-urile finaliste la BCR-InnovX 2020?

Jobful - este o soluție de recrutare inovatoare, bazată pe gamification, prin care sunt atrași, angajați și monitorizați candidații. Aceștia sunt apoi corelați cu oportunitățile oferite de companii, platforma îmbunătățind rata de retenție a acestora.

SmartHuts - este o soluție SaaS care permite distribuirea și monitorizarea sarcinilor atribuite angajaților sau contractorilor. De asemenea, optimizează resursele și procesele implicate, printr-o documentare atentă și prin evidențierea acestora în fluxurile de lucru.

Adservio - este o soluție de management educațional care ajută școlile și grădinițele să fie mai agile, printr-o organizare eficientă bazată pe date și printr-o comunicare securizată între directori, profesori, părinți, elevi și autorități locale.

Termoline - oferă soluții în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile, printr-o serie de produse inovatoare pentru recuperarea căldurii din energia risipită. Acestea au fost implementate cu succes pe piață în mai multe proiecte în ultimii 5 ani.

Vetro - activează în domeniul distribuției de medicamente veterinare și oferă soluții ce includ medicamente și echipamente medicale, instrumente digitale de administrare a cabinetelor veterinare, pregătire continuă și acces la comunitatea de specialiști.

Watto - lucrează la dezvoltarea primei rețele regionale de stații de încărcare destinată mașinilor electrice personale și comerciale, în cadrul unor ecosisteme ce vor integra energie solară, baterii pentru stocarea acesteia, cafenele, spații pentru vehicule comerciale și cea mai inovativă tehnologie existentă.

Din juriul competiției au făcut parte Mihai Sandu, Head of Digital Sales & Partnerships at BCR, Dragoș Rautu, CTO Modex, Andrei Vacut, Vice President of Pre-Sales, EMEA UiPath, Diana Teodorescu, Co-Sell Lead at Microsoft, Silviu Florea, Program Manager Startup InnovX, Roxana Guiman, Partner at PrivacyON, Ciprian Man, Co-Founder Growceanu Angel Investment, Camelia Ganga, Growth & Marketing Director EEMEA at Glovo, Catalin Lupoaie, Public Affairs Manager at BCR. 

Pandemia a adus schimbări abrupte, dar și oportunități

Înainte de evenimentul Demo Day, cei de la BCR-InnovX, alături de Microsoft, au organizat o serie de paneluri interesante în care s-a discutat despre tehnologiile de viitor, despre situația geopolitică în 2021, dar și despre investiții și oportunități. 

Generalul Ștefan Dănilă, vice-președinte I2DS2 și fost Șef al Statului Major General a explicat că anul 2021 va fi unul tumultuos din punct de vedere geopolitic. ”Presupun că viitorul mediului internațional va fi marcat de o lipsă de încredere. Pandemia și politica promovată de fostul președinte Donald Trump vor avea impact și asupra primei jumătăți din 2021.  Criza economică va avea un impact negativ asupra securității internaționale. Atacurile cibernetice asupra infrastructurii critice sunt și ele un risc foarte mare pentru anul viitor. Extremismul va cunoaște o creștere, iar concurența între China și SUA s-ar putea transforma într-un conflict. Noua cursă pentru înarmare va ridica limitele pentru biotehnologie și AI. Deja se fac studii pentru luptători de neînvins folosind nanotehnologia și biotehnologia”, a explicat generalul. 

Acesta a făcut apel către antreprenorii români să rămână în țară și să dezvolte și să cerceteze noi tehnologii. ”Sfatul meu pentru antreprenori este să lucreze aici, să facă cercetare aici. Suntem o țară democratică cu multe oportunități și putem ajuta la clădirea unui viitor mai bun pentru familiile noastre”, a declarat acesta.

Într-un alt panel, dedicat noilor tehnologii, Florin Roșie, Territory Channel Manager SMB Romania Microsoft, a vorbit despre digitalizare și despre cum au fost forțate companiile să adopte tehnologia. ”Am observat de la început acest fenomen de digitalizare forțată și am ajutat companiile să își continue afacerile. Am avut numeroase inițiative de a susține gratuit IMM-urile prin tehnologie”, a declarat acesta.

Mihai Sandu, Head of Digital Sales & Partnerships at BCR, a explicat că BCR a avut un avantaj la debutul pandemiei, dar a vorbit și despre provocările pe care banca a fost nevoită să le depășească. ”Ne-am găsit într-o poziție bună, în timpul unui eveniment prost. Aveam multe servicii digitale, multe din procesele fizice fuseseră deja mutate în mediul digital. Ne-am folosit de încrederea clădită în ultimii ani pentru a ne îndruma clienții către aceste canale - a fost o presiune mare asupra centrelor de asistență. Cea mai mare provocare a fost să oferim tot sprijinul necesar acestei migrări către digital”, a explicat Sandu. 

Mihai Ivascu, CEO Modex, a vorbit despre cum a văzut el schimbările în acestă perioadă, dar și despre tehnologiile care vor fi căutate în viitor. ”Unele tehnologii din zona de nice to have, după pandemie, au devenit must have. În primul rând vorbim despre cybersecurity, de RPA și blockchain. Sunt trenduri pe care le vedem pe toate piețele. Vrem o eficiență mai mare, o protecție mai bună și o interoperabilitate mai crescută. Cred că majoritatea managerilor caută soluții cât mai eficiente, caută produse care să aducă plus-valoare reală”, a explicat CEO-ul Modex. 

Maria Mihes, Automation Technology Manager at UIPath, a explicat care au fost cele mai mari schimbări în timp de pandemie. ”Unul dintre lucrurile cele mai importante învățate de companii în pandemie a fost independența față de locurile fizice. Deci vorbim despre tehnologii care le-au ajutat să ajungă la clienți de la distanță, să-și extindă serviciile”, a explicat ea. Unul dintre trendurile pe care aceasta mizează în viitor ține de ”Internet of Behaviours”: ”Companiile vor folosi senzori, camere - pentru a urmări comportamentul angajaților și clienților și respectarea regulilor sanitare”. 

Toți participanții la acest panel au fost de acord cu faptul că nu ne vom mai întoarce vreodată la viața ”de dinainte”, în sensul în care deja ne îndreptam către o digitalizare profundă, iar pandemia a fost ”brânciul” de care avea nevoie toată societatea pentru a adopta mai rapid tehnologia.

Într-un alt panel, dedicat trendurilor din zona de Investiții, Ciprian Man, Co-Founder Growceanu Angel Investment, Francesco Stolfa, ELITE Capital Services Manager, Liviu Munteanu, Partner Founders Bridge, Ionut Patrahau, Co-Founder & Chief Innovation Officer SeedBlink, au vorbit despre cum colaborarea de la distanță a facilitat investițiile. De asemenea, întâlnirile susținute online au șters din avantajele pe care le aveau startupurile din orașe sau țări mai dezvoltate și au facilitat colaborarea internațională. Printre tehnologiile de care investitorii sunt interesați în viitorul apropiat se numără deep tech, prop-tech, quantum computing, AI, IoT și blockchain. 



Citeste si