- 11 August 2022
Black Sea ClimAccelerator: startup-urile early stage intră la mentorat. Înscrieri pentru echipe în scalare și dezvoltare
Black Sea ClimAccelerator se află la cea de-a doua ediție și se adresează start-up-urilor dornice să inoveze pentru un viitor mai sustenabil. În 2022, acceleratorul pune la bătaie o finanțare totală de 300.000 euro, mentorat, consultanță de specialitate și pregătire pentru atragerea de investiții.
Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat de Impact Hub Bucharest cu sprijinul EIT Climate-KIC și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom, GRF+ ca partener de consultanță creativă precum și Innovation Starter în Bulgaria.
Prima etapă a competiției, Early Stage, a fost deschisă tuturor antreprenorilor și viitorilor antreprenori care au avut o idee de business cu scopul de a contribui la combaterea schimbărilor climatice prin inovație, tehnologie și instrumente de economie circulară.
Peste 70 startup-uri s-au înscris în program și au trecut printr-un amplu proces de selecție, iar cele mai promițătoare au fost selectate de un juriu format din experți în sustenabilitate, antreprenoriat și comunicare.
16 finaliști din categoria Early Stage de anul acesta merg mai departe și vor primi un grant individual în valoare de 5.000 de euro, consultanță și mentorat de specialitate.
”Schimbările climatice sunt provocarea majoră a acestui secol, iar mediul de business are responsabilitatea dar și puterea de a acționa în prevenirea și combaterea lor. Ediția anterioară ne-a arătat o creștere accelerată a start-up-urilor green, dornice să inoveze pentru un viitor mai sustenabil. Ne bucurăm să observăm de la o ediție la alta evoluția comunității climatice active în România și vom continua să investim în creșterea acestei comunități, prin granturi, conectarea cu experți, mentori și investitori, pentru a scala soluțiile identificate.”, a declarat Adina Crețu, Director Programs & Entrepreneurial Growth Impact Hub Bucharest.
Care sunt startup-urile selectate la categoria Early Stage?Start-up-urile care merg mai departe în program sunt din industrii variate, cum ar fi: agricultură, cleantech, industria farmaceutică și alimentară, industria prelucrării sticlei, materiale de construcție.
Descoperă soluțiile propuse de cele 16 startup-uri early stage pe Green Start-Up.
Totodată, Black Sea ClimAccelerator deschide înscrierile pentru start-up-urile în proces de dezvoltare și scalare. Startup-urile se pot înscrie până pe 26 septembrie.
Cine se poate înscrie la Categoria MVP?Șase start-up-uri care au un proiect scos pe piață vor beneficia de o finanțare de 20.000 de euro și de sprijin în atragerea clienților și consultanță de specialitate în funcție de nevoile lor de dezvoltare.
Printre activitățile incluse în program se numără: consultanță și networking cu experți și oameni cheie din domeniu, mentorat 1 to 1, peer-sharing, participarea la Demo Day, unde își vor prezenta soluția în fața celor mai importanți jucători din piață.
Cine se poate înscrie la categoria Growth?Start-up-urile care sunt deja funcționale, cu vechime pe piață. Astfel, 6 start-up-uri din România vor beneficia de consultanță și mentorat de specialitate pe nevoile lor specifice. Sesiunile de mentorat vor fi bazate pe stabilirea relațiilor cu investitorii și accesarea fondurilor de care au nevoie pentru creșterea impactului soluțiilor propuse.
Activitățile incluse pentru cei din categoria Growth: sprijin și facilitare pentru atragerea de investiții și finanțări, participarea la evenimente naționale și internaționale, workshop-uri și studii de caz.
Înscrierile se fac aici și sunt deschise până pe 26 septembrie 2022 pentru ambele categorii.