Arhitectul care face bani din nervii corporatiștilor bucureșteni

La prima vedere, ai fi tentat să spui că profesia de arhitect, unde dezvolți o înclinație către frumos, către simetrie și ordine, nu prea ar avea de-a face cu un business în care clienții tăi vin să dea cu barosul în tot ce se poate face țăndări.

Însă Marius Neagoie, fondatorul Break Room, primul anger room din țara noastră, e convins că aceste două lucruri pot funcționa de minune împreună. De altfel, experiența sa ca arhitect l-a ajutat să aleagă spațiul potrivit pentru a fi în linie cu tema Break Room (primul anger room de la noi se află pe o platformă industrială). ”E un spațiu industrial unde distrugerea se face fără consecințe, în mediu controlat și în siguranță”, ne spune tânărul.

Anunțul deschiderii Break Room a venit spre finalul lunii aprilie, atunci când Marius a lansat acest proiect. Și pentru mai auzisem de escape rooms, dar niciodată de un anger room, ne-am dorit să aflăm mai multe detalii despre locul în care poți merge pentru a distruge obiecte care nu mai sunt de folos nimănui, cu bâta de baseball, cu ranga sau cu barosul.

Două luni de documentare

A dat de ideea acestui gen de business prin decembrie 2017. Au urmat două luni de documentare și planificare, timp în care a urmărit activitate unor spații similare din State, din Germania – acolo unde spune că a găsi o serie de concepte interesante în zona de anger management -, sau din Asia – unde conceptul anger rooms este implementat cu ajutorul tehnologiei. În paralel lucra la amenajarea spațiului propriu-zis, pregătirea logisticii și a infrastructurii, la realizarea planului de business, la  construirea unui plan temeinic de comunicare și lansarea propriu-zisă a afacerii.

Break Room - afacere din nervii altora

Ideea lui Marius mi s-a părut încă din primul moment excelentă tocmai prin simplitatea sa. Un român a făcut un business din nevoia oamenilor de a se elibera de nervi și de stres spărgând chestii.

”În arhitectura încerc să fiu mereu la curent cu ce apare iar spațiile pentru petrecerea timpului liber mă preocupă. Navigând printre tendințe și inovații în această zonă, am dat peste Anger Room-ul din State, un un business serios și care există deja de câțiva ani pe piață. Mi s-a părut o idee foarte bună și foarte necesară pe piața din România. Deschiderea la nou, nivelul de stress din rândul populației (bucureștenii sunt pe locuri fruntase la capitolul stress) mi-au întărit intuiția inițială. E un demers necesar și din primele feedback-uri foarte bine îmbrățișat de publicul bucureștean”, povestește Marius.

Investiția inițială pentru lansarea acestui proiect a fost de 15.000 de euro, din proprii bani, și a constat în amenajarea halei și a spațiilor de break room, procurarea echipamentelor de siguranță, branding, promovare și logistica specifică. Însă până la finalul anului Marius are în plan o investiție suplimentară de 10.000 de euro, tot pentru echipamente de siguranță, achiziția de obiecte și logistică.

Și pentru că Marius nu încurajează doar spartul farfuriilor, televizoarelor sau vazelor noi, ne propune să-i donăm obiectele pe care ne-am dori să le facem bucăți. Fondatorul Break Room propune ridicarea gratuită de obiecte de care nimeni nu mai are nevoie. De altfel, zona de reciclare este una dintre provocările sale constante, și unul dintre cele lucrurile dificile de care s-a lovit în momentul în care a lansat acest business.

”Punerea la punct a logisticii din spate de la sistemul de colectare eficientă al obiectelor de la donatori la pregătirile de reciclare sunt în continuare mari provocări pentru care caut mereu soluții de optimizare”.

Aniversare cu farfurii sparte

Și chiar dacă la început i-a fost puțin greu să poziționeze afacerea sa pe segmentul de team-building, acum cea mai mare parte dintre clienții săi vin din zona de corporate. În plus, primește constant solicitări pentru vouchere cadou de la oameni care vor să-și aniverseze nunta acolo sau să se pregătească pentru o viață în doi spărgând diverse obiecte. S-a pregătit, însă, și pentru asta și și-a propus să țină ridicat interesul clienților săi prin concepte inedite și amuzante.

”Pregătim deja Greek Night, seara de spart farfurii la liber pe muzică grecească”, dezvăluie Marius.

Este convins că în trei luni va intra pe break even și așteaptă constant cel puțin câte 50 de clienți pe zi în timpul săptămânii și 100 în weekend. ”Dacă putem și contribui la reducerea stressului și la creșterea bunei-dispoziții a bucureștenilor suntem mulțumiți. E cel mai important obiectiv: oferirea de alternative pentru distracție și eliberare de stress într-un mediu controlat, în condiții de deplină siguranță și…fără consecințe!”, afirmă el.

Break Room - cum funcționează

Break Room București propune într-o hală industrială, 3 spatii delimitate, unde clienții pot sparge mai multe categorii de obiecte: electronice mari și mici, obiecte bucătarie, baie, sticlă, ceramică sau porțelan.

Clienții au la dispoziție trei tipuri de “arme”, la alegere (bâtă de baseball, baros, rangă) și pachete de obiecte de spart special gândite pentru distracție și eliberare. Pachetele încep de la 50 de lei (BYOB – “bring your own breakable”, pachet în care se acceptă doar obiecte nepericuloase, care pot fi cărate de client până la hală, fără ajutor) și ajung la 80 de lei sau 150 pentru două persoane în care sunt incluse: 12 obiecte mici, 3 medii, 1 electronic mare, obiect de distrugere la alegere (bâtă de baseball, ranga, baros), echipament de protecție (halat, ochelari, mănuși). Timp estimat pentru acest pachet: 15 minute.

Pe termen lung, Marius își dorește extinderea Break Room și în alte orașe din țară. Pentru asta se gândește chiar și la francizarea acestui concept după primul an de existență al său. Lista sa cuprinde orașe precum Cluj, Constanța, Timișoara sau Brașov. Momentan planifică totul cu atenție. 



Citeste si