Burse în valoare de 150.000 de lei pentru a cerceta....berea

Se pun la bătaie burse în valoare de 150.000 de lei pentru persoanele care vor să cerceteze berea. Nu este cazul să vă înghesuiți acum și să transformați orice ieșire în oraș într-o campanie de testare, totuși.

Mai exact, aceste burse sunt dedicate cercetării efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Studiul este inițiat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Valoarea totală a burselor acordate este de 150.000 de lei, iar perioada de depunere a proiectelor este deschisă până pe 30 aprilie 2019.

Programul de burse de cercetare se adresează pasionaților în domeniu, studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program pot aplica și cadre medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.  

Pentru a aplica, doritorii pot solicita un formular de înscriere la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro sau îl pot descărca accesând pagina www.beresanatatenutritie.ro, secțiunea „Burse de cercetare”, pe care ulterior îl completează și îl depun pe email până la data de 30 aprilie 2019.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor trebui să dispună de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Aplicanții cadre medicale pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.  

Studiile finaliste trebuie să aibă caracter de noutate și originalitate privind efectele consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Până în prezent, sub umbrela Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție au fost finalizate cinci proiecte de cercetare, care au analizat asocierea consumului moderat de bere cu: ameliorarea simptomelor perioadei post-menopauză, efectele asupra funcțiilor cognitive ale creierului, stimularea puterii antioxidante a organismului, parametrii statusului ponderal (demontarea mitului burții de bere) și scăderea incidenței bolilor cardiovasculare.



Citeste si