- 29 Noiembrie 2024
Cadou din România: recomandări de Crăciun de la afaceri locale, food&drinks partea a II-a
1. OhvăzCadou din România: recomandări pentru cei pasionați de mâncare și băuturi bune
Ohvăz este compania românească ce pune pe piață produse sănătoase în categoria mic-dejun și gustări. La baza produselor stă ovăzul, dar și alte ingrediente naturale, cum ar fi chia, fructe, granola.
În portofoliul Ohvăz se regăsesc produse alimentare cu ingrediente exclusiv naturale pentru un stil de viață sănătos. Aici intră ovăz cu lapte, budincă de chia, limonadă artizanală, biscuiți de ovăz. Fără zahăr și cu puține calorii.
Ovăzul sau chia sunt mixate cu diverse ingrediente și gemuri, puse în borcane și gata de a fi servite ca gustare sau direct ca mic-dejun.
Mai multe despre Ohvăz puteți citi și din materialele noastre despre traseul brand-ului.
Cadou din România de Crăciun de la Ohvăz: un set cu 5 borcane pentru o degustare completă: ovăz cu merișoare și cocos; ovăz cu migdale, măr și scorțișoară; ovăz cu ciocolată, ananas și pere; ovăz cu alune de pădure și pere; ovăz cu ciocolată, curmale și cremă de arahide - 90 de lei
2. Daily Goji
Produse 100% naturale din fructe Goji cultivate în România
Fondatorii Daily Goji au vrut să ofere românilor produse care să aibă la bază fructul Goji. Odată cu nașterea fetiței lor, stilul de viață sănătos a devenit o prioritate pentru ei, astfel că și-au îndreptat atenția spre goji, considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume, cu o multitudine de beneficii și un aliat de preț pentru un organism puternic.
De pe site-ul lor aflăm și povestea prin care au ajuns să cultive goji românesc, pe care să-l pună apoi pe piață sub forma unei creme de goji, pe care oamenii o pot consuma sub formă de miere sau batoane.
De la ei de pe site: ”ne-am cazat într-o poieniță înconjurată de pădure, de la poalele munților din Brașov, pe un teren de 2,5 ha lăsat moștenire de la bunicii noștri dragi, departe de aerul poluat al orașului, și am înființat prima plantație de Goji certificată Bio din România, iar ceea ce s-a dorit a fi o afacere de familie cu implicare redusă, de fapt pe parcurs am reușit să devenim cel mai mare producător de Goji din România.
După ani de cercetare, încercări de succes sau unele eșuate, capital propriu investit, înțelegere a comportamentului și dezvoltării arbuștiului de goji, aclimatizare, am decis să demarăm procedeul de obținere a certificatul de “cetățenie” omologând astfel propriile soiuri de goji.
Primul soi Românesc de Goji omologat se numește Kronstadt și este de fapt un omagiu adus orașului Brașov, locul nostru natal și de suflet în care am copilărit. Cel de-al doilea soi de Goji Românesc, se numește Anto – o mogâldeață de fetiță care ne-a dat imboldul să încercăm ceva diferit și până la urmă să ieșim din tipar.”
Cadou din România de Crăciun de la Daily Goji: goji cu miere și nucă, să meargă bine la cozonac 25 de lei
Miere 100% românească, manufacturată în serie limitată.
Miere cu Drag este proiectul unei familii, care a optat să producă miere 100% românească, crudă, manufacturată în cantități mici, artizanale, testată și verificată de experți.
Despre ei și povestea lor aflăm mai multe chiar de pe site-ul lor: ”pădurea Seculară Reșca (pădure devenită arie protejată) și pajiștile naturale care o înconjoară sunt zonele, din județul Olt, unde albinele din stupina Miere cu Drag zboară fericite, vizitând unele dintre cele mai speciale flori din țară. Povestea noastră începe acum 20 ani, din iubire pentru natură și albine, iubire transmisă din tată-n fiu. Eu sunt Anca și, împreună cu tatăl meu, Lucian, creștem albine etic, în stupinele noastre, din județul Olt.
Pentru noi, să facem mierărit înseamnă să fim într-o legătură adâncă, aproape simbiotică, permanentă, cu natură. Întrucât natură ne ajută să facem miere bună: albinele harnice, plantele înmiresmate, cu alte cuvinte toate viețuitoarele din Pădurea Reșca. Fiecare soi de Miere cu Drag este produs în serie limitată, atât cât ne dau pădurea, pășunea și albinele.”
Cadou din România de Crăciun de la Miere cu Drag: seturi de cadou de Crăciun, de la 25 la 120 de lei.
4. The Beer Institute
The Beer Institute e un mic retailer care face curatoriat și recomandări de beri artizanale locale.
Au început în 2018, din dorința de a promova berea artizanală românească și de a o aduce mai aproape ce clienți.
Despre ei, aflăm mai multe de pe site-ul lor: ”noi suntem The Beer Institute și am început o adevărată aventură în lumea craft. Suntem primul concept de retail specializat, dedicat exclusiv berii artizanale românești, făcute cu pasiune în micro-berării din toate colțurile țării, pentru oameni dornici să încerce mereu ceva nou.
Consumul de bere locală a început să crească și, pentru că ne-am dorit să încurajăm acest fenomen, am adus în Capitală beri artizanale din toată țara. Suntem astfel un ecosistem format din alte zeci de starup-uri românești unite de pasiune pentru berea bună.”
Cadou din România de Crăciun de la The Beer Institute: un calendar advent cu bere artizanală românească, 24 de beri, etichete locale, 479 lei.
Celar este un brand românesc de distilate premium. Adică țuică, rachiu și vișinată după rețete tradiționale, dar în note moderne.
Celar produce distilate premium din 2018. La doi ani după lansare, brand-ul a primit medalie de bronz în cadrul competiției “London Spirits Competition 2020”. Cea mai mare satisfacție a fondatorilor rămâne însă faptul că pot aduce pe piața distilatelor artizanale o serie de produse premium în termeni de ingrediente, calitate și ambalaje.
Despre ei aflăm mai multe de pe site-ul lor: ”chiar la poalele județului Argeș, la limită cu Dâmbovița, răsare comuna care apare pe harta Țării Românești încă din 1700 cu numele de Bogați. Este locul unde am crescut odinioară, cutreierându-i plaiurile și, mai târziu, avea să devină locul unde CELAR lua naștere.
În 2018, într-un an mai roditor decât ne fusese dat până atunci, ne-am sfătuit în sânul familiei și am hotărât că a venit vremea să transformăm dorința noastră mai veche în realitate. Am luat, așadar, decizia de a pune bazele unei distilerii după propriile standarde, dorind de la bun început să concentrăm tradiția și bogăția locului într-un produs finit care sa ne duca povestea mai departe, până peste hotare. Putem spune ca CELAR este o fuziune perfecta dintre vechi si nou.”
Cadou din România de Crăciun de la Celar: un cadou tradițional cu țoiuri cu distilate sau băuturi + ceșcuță; de la 90-170 de lei.
Dacă și voi aveți o recomandare de cadou potrivit pentru Crăciun, produse de la afaceri din România, ne puteți lăsa sugestia aici.