Catalyst România investește 2 mil. de euro într-un startup de robotică. ADAPTA lucrează în domeniul medical, auto, producție, jocuri și recondiționare de echipamente

Catalyst Romania anunță investiția de 2 milioane de euro in ADAPTA Robotics, o companie care oferă soluții de ultimă generație în diverse industrii, inclusiv în domeniul medical, auto, electronice de larg consum, producție, cercetare și dezvoltare, jocuri și recondiționare de echipamente și electronice.
Ce face compania ADAPTA Robotics?

ADAPTA Robotics s-a poziționat ca un jucător cheie în sectorul în plină dezvoltare al roboticii, oferind soluții inovatoare unora dintre cele mai importante companii din lume, cum ar fi Zebra Technologies, Ypsomed și Nissan. Cu peste 50 de roboți implementați cu succes la peste 30 de clienți, compania și-a demonstrat capacitatea de a ieși în evidență pe o piață extrem de competitivă.

Tehnologia sa poate fi personalizată pentru a satisface nevoile specifice ale clienților, oferind un nivel de flexibilitate care îi conferă un avantaj competitiv față de concurenții care oferă soluții mai standardizate. Prin integrarea tehnologiilor hardware de ultimă generație, inteligență artificială și computer vision, roboții ADAPTA oferă 24/7 acuratețe și precizie de neegalat.

Cu sprijinul RINF.tech, după doi ani de cercetare și dezvoltare, ADAPTA Robotics a lansat robotul MATT ca MVP în 2017, cu prima vânzare comercială în 2020. Robotul MATT a fost urmat de ERIS (Effective Retail Intelligent Scanner), conceput pentru a rezolva rapid și precis problemele din retail legate de disponibilitatea la raft și de etichetare de preț.

Adapta a fost fondată în 2015 de un grup de trei ingineri pasionați, Mihai Crăciunescu, Cristian Dobre și Diana Baicu, din dorința de a facilita introducerea soluțiilor robotice complexe utilizatorilor care au nevoie de o configurare rapidă și de o interfață simplă. Începând ca un departament de robotică corporativ, compania s-a desprins și a devenit un start-up independent în 2021.

Motivele investiției Catalyst România în ADAPTA Robotics

Pe lângă consolidarea echipelor sale de vânzări și marketing, investiția de 2 milioane de euro de la Catalyst România va permite ADAPTA Robotics să creeze parteneriate strategice cu distribuitorii și să-și personalizeze în continuare robotul MATT pentru a deservi mai multor verticale. Robotul MATT este versatil și proiectat atât pentru testarea hardware și software,  testarea de funcționalități pentru diverse dispozitive cât și pentru teste de stres.

„Din momentul în care am întâlnit echipa fondatoare a ADAPTA Robotics, am fost impresionați de profesionalismul și pasiunea lor pentru robotică. Remarcabilă a fost abilitatea lor de a transforma această pasiune într-o afacere de succes, cu impact real confirmat de clienții lor. Suntem încrezători că această investiție le va accelera creșterea și îi va ajuta să se extindă în noi industrii și verticale. ADAPTA Robotics este deja în elita roboticii bazate pe inteligență artificială și suntem onorați să îi susținem în această călătorie, depășind limitele inovației într-o industrie care evoluează rapid.”, spune Alin Stanciu, Partener Catalyst Romania.

„Privim această investiție cu entuziasm și încredere în noul capitol care urmează să înceapă pentru Adapta Robotics. Votul de încredere al Catalyst este o validare a rezultatelor și a progreselor înregistrate. Beneficiind de istoricul admirabil și experiența vastă a echipei Catalyst, așteptăm cu nerăbdare să construim pe această bază și să ne extindem operațiunile la nivel global, continuând în același timp să ne îmbunătățim produsele.”, explică Mihai Crăciunescu, CEO Adapta Robotics.

In această rundă de investiții a participat și Women Invest in Tech, o comunitate de business angels dedicată promovării diversității și inovației în sectorul tehnologic.

 

 



Citeste si