- 29 Septembrie 2019
Câte companii locale au făcut pași în direcția transformării digitale
Prin intermediul unor dezbateri între lideri din sectorul public, sectorul privat și societatea civilă, inițiativa a urmărit să ofere recomandări și soluții pentru cele mai întâlnite provocări aduse de transformarea digitală, atât la nivel național cât și european.
“Este foarte important să valorificăm potențialul unic al transformării digitale și să ne concentrăm eforturile asupra provocărilor specifice fiecărei industrii. Tehnologia există pentru a augmenta capabilitățile umane. Transformarea digitală este despre oameni și pentru oameni, iar prin aceasta avem posibilitatea de a face față provocărilor, prezente și viitoare, pentru a genera schimbarea pe care o dorim și a crește competitivitatea economiei românești.”, a declarat Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.
Digital Sustainability Forum este o inițiativă Microsoft la nivel european, care se desfășoară deja în țări precum Polonia, Bulgaria și Danemarca, și reunește o comunitate formată din lideri emergenți din sectorul public, mediul de afaceri, societatea civilă și mediul academic pentru o conversație despre inteligența artificială și rolul său în societatea modernă, securitatea cibernetică și contracararea amenințărilor din spațiul digital, dar și competențele digitale absolut necesare pentru viitorul forței de muncă.
„Digitalizarea este motorul de creștere al economiei în Europa Centrală și de Est. Vom crea o comunitate formată din experți din industrie, sectorul public, societatea civilă și mediul academic pentru a deschide conversația asupra impactului digitalizării în România și cum putem stimula politici publice care să accelereze procesul de digitalizare în societatea românească.”, a declarat Mircea Geoană, Președinte în cadrul Institutului Aspen.
În cadrul evenimentului au fost prezentate și rezultatele studiului realizat de IDC in 2019 cu sprijinul Microsoft, asupra situației competențelor digitale din perspectiva angajatorilor din Europa Centrală și de Est. Potrivit studiului, peste jumătate dintre companiile din România consideră că digitalizarea va avea un impact pozitiv în activitatea lor, inclusiv prin perspectiva locurilor de muncă pe care le anticipează.
19,3% dintre companiile românești au făcut progrese în direcția transformării digitale, iar 69% anticipează o creștere a cererii de angajați cu experiență în sisteme și aplicații digitale.
Următoarele două dezbateri, care vor fi organizare pe parcursul următoarelor 12 luni, au scopul de a defini o serie de recomandări de politici publice și soluții care pot fi implementate pentru a răspunde celor mai întâlnite provocări din aria transformării digitale.