9 startup-uri fintech și-au prezentat produsele la Elevator Lab Bootcamp Demo Night

Nouă startup-uri fintech și-au prezentat produsele în cadrul unui Demo Night, eveniment care a marcat finalul Elevator Lab Bootcamp, un program educațional organizat de Raiffeisen Bank România în parteneriat cu TechHub Bucharest.

Startup-uri cu soluții pentru educație financiară prin joc, colectarea debitelor, management investiții ori brokeraj credite au venit în fața unui juriu format din profesioniști din grupul Raiffeisen Bank și reprezentanți TechHub Bucharest.

Finplay, startup care a dezvoltat o aplicație de educație financiară, și Vestinda, fintech cu o platform de tip marketplace pentru managementul investițiilor, vor continua pregătirea începută în Elevator Lab Bootcamp la “Digital Entrepreneurship Summer Program 2019”, pentru 2 săptămâni, în Viena.

Elevator Lab Bootcamp, desfășurat în perioada 17 mai - 12 iunie la TechHub Bucharest, a adus împreună echipe și fondatori care vor să pornească ori să dezvolte un startup fintech.

Participanții s-au înscris cu o idee de startup fintech și au trecut prin workshop-uri în care și-au validat ideile de afacere, au învățat cum să le transforme în produse minim viabile și au trecut, alături de mentori, prin sesiuni de învățare care să acopere aspectele de juridic, noțiuni de vânzare și de dezvoltare a afacerii. Ca mentori, au avut antreprenori, investitori sau profesioniști cu experiență în dezvoltarea unui startup. 

Cine sunt cele 9 startup-uri fintech care au ajuns la finalul Elevator Lab Bootcamp:
  • Advicely, startup care își propune să revoluționeze industria de brokeraj a creditelor;
  • Financial, un agregător care ajută startup-urile și antreprenorii să își gestioneze mai bine banii;
  • FinPlay, echipa care propune o aplicație de educația financiară prin joc;
  • Grafeli, un program software pentru colectare debite, care urmează metodologiile agile;
  • Libero, aplicație de evaluare a riscului bancar prin intervievarea și analizarea intervievează comportamentul utilizatorilor;
  • Matrix F., controlorul financiar digital pentru IMM-uri;
  • Perce, aplicație care ajută utilizatorii să-și gestioneze mai bine bugetul și să profite de oferte speciale pentru produsele dorite;
  • RegFix, startup care ajută băncile să respecte reglementările de natură financiară;
  • Vestinda, o platformă de tip marketplace pentru managementul investițiilor.
  • ”Afacerile la început de drum au nevoie de toată susținerea atât din partea comunității de business, cât și a companiilor ca Raiffeisen Bank. Putem împărtăși din experiența noastră și le putem oferi resurse pentru a avea un start cat mai bun. Ma bucur să văd că am construit împreună cu TechHub un program căruia îi putem spune chiar un “kit de intrare în lumea startup”. Asta a fost și este Elevator Lab Bootcamp”, a spus Vlad Stănilescu, Chief Digital Officer Raiffeisen Bank.

    Vlad Stănilescu (Chief Digital Officer, Raiffeisen Bank România), Eliza Gheorghe (Head of PI Segments, Raiffeisen Bank România), Mihai Lazăr (Manager Capital Markets, Raiffeisen Bank România), Alin Neacșu (Corporate Banking Director, Raiffeisen Bank România), Daniel Dragomir (Co-Fondator, TechHub Bucharest) și Liviu Cadariu (Program Manager StepFWD) au facut parte din juriul care a ales reprezentanții celor două echipe care vor participa gratuit la “Digital Entrepreneurship Summer Program 2019”, pentru 2 săptămâni, în Viena.

    15 idei au fost selectate pentru a fi parte din Elevator Lab Bootcamp, iar 9 dintre ele au ajuns în finală. Elevator Lab Bootcamp se desfășoară în Romania ca parte a celui mai mare program de parteneriate între fintech-uri și companii din Europa Centrală și de Est, Elevator Lab, organizat de Raiffeisen Bank International.

    Lansat în iunie 2017, Elevator Lab este un program de accelerare ce oferă participanților acces potențial la 14 piețe din Europa Centrală și de Est (ECE).



    Citeste si