Cele mai bune programe de accelerare în funcție de numărul exiturilor pe care le-au făcut

Programele de accelerare sunt un instrument excelent de scalare pentru startup-urile din toată lumea. De ce? Pentru că le oferă acestora acces la un întreg ecosistem în care se află alți fondatori de business-uri, investitori, advisori, oferă spațiu în care echipele să lucreze fără a plăti vreun cent. De asemenea, acceleratoarele pun pe masă mentorat și bani, iar tot ce își doresc este o mică parte din acțiuni.

Deși sunt destul de multe programe de accelerare disponibile la nivel mondial, numărul startup-urilor care ajung să treacă prin acest gen de programe este destul de mic, bătălia pentru a ajunge să faci parte din cohorta de startup-uri a unui accelerator fiind destul de acerbă. Potrivit datelor Forbes, pentru fiecare 7.000 de aplicații trimite sunt doar vreo 106 locuri disponibile.

Tot cei de la forbes.com au alcătuit o listă a celor mai bune programe de accelerare în funcție de numărul de exituri pe care le-au făcut din startup-urile care se numără printre alumni pe baza datelor din Crunchbase.

Y Combinator

Număr de investiții: 1.834

Număr de exituri: 192

Y Combinator este unul dintre cele mai râvnite și exclusiviste programe de accelerare. În fiecare an startup-urile care reușesc să intre în program primesc finanțări de 120.000 de dolari, iar până acum, companiile în care s-au implicat cei de la Y Combinator au ajuns să fie evaluate la peste 100 de miliarde de dolari. Asta pentru că printre foștii ”învățăcei” se află nume precum Airbnb, Dropbox, Reddit, Coinbase.

500 Startups

Număr de investiții: 1.694

Număr de exituri: 162

500 Startups este un fond de venture capital specializat în investiții seed și early stage, compus din 4 fonduri mai mari și 13 micro-fonduri. 500 Startups au investiții în echipe din cel puțin 60 de țări, iar pe lista startup-urilor vedetă se află Udemy (care tocmai ce a venit în România și caută profesori aici) sau Credit Karma.  De asemenea, fondul a făcut exituri din startup-uri care au vândut către Google, de exemplu.

Techstars

Număr de investiții: 1.557

Număr de exituri: 134

Techstars are ca scop finanțarea, mentoratul și accelerarea startup-urilor din toată lumea. Programele de accelerare derulate prin diverse orașe și țări precum SUA, Londra, Berlin, Israel, Dubai, au produs mai mult de 1.000 de companii a căror valoare cumulată este de peste 8 miliarde de dolari. Dacă te interesează programele Techstars pentru care poți aplica până la finalul acestui an, citește acest material. 

Startupbootcamp

Număr de investiții: 424

Număr de exituri: 21

Startupbootcamp a inițiat programe pentru industrii precum Internet of Things, insurtech sau foodtech în întreaga lume, iar până în acest moment a accelerat startup-uri care au primit, în medie, finanțări în valoare de cel puțin 1 milion de euro.

Start-Up Chile

Număr de investiții: 837

Număr de exituri: 16

Start-Up Chile pare să fie unul dintre cele mai active programe de accelerare și unul care a luat un avânt foarte mare. Antreprenorii care intră în program primesc finanțări de până la 80.000 de dolari, equity free, și beneficii care valorează și ele încă vreo 100.000 de dolari. În plus, Start-Up Chile pune la dispoziție un program de pre-accelerare în care se pot înscrie doar startup-uri fondate de femei, denumit The S Factory.

Înscrierile pentru o nouă ediție a programului Start-Up Chile sunt în plină desfășurare, iar guvernul chilian caută antreprenori români pentru a-i ajuta să crească. Detalii găsești aici. 

Vezi care sunt și celelalte programe de accelerare pe care ai putea să le ai în vedere pentru a-ți duce startup-ul la următorul nivel.



Citeste si