Cele mai importante anunțuri de la conferința Microsoft Build 2020

Microsoft Build 2020, conferința anuală a companiei dedicată dezvoltatorilor din întreaga lume, a debutat ieri cu o experiență virtuală oferită de Satya Nadella, CEO Microsoft.

Acesta a prezentat audienței modul în care Microsoft alături de clienții săi răspund nevoilor dezvoltatorilor din toate industriile, dar și faptul că Microsoft deține o poziționare unică prin care poate oferi sprijin organizațiilor pentru a se adapta unei lumi în care cele mai multe dintre activitățile din viața oamenilor trebuie făcute de la distanță.

Au fost prezentate o serie de instrumente și servicii noi care răspund nevoilor lor, pentru a oferi un impact și o valoare imediată și pentru a face posibile inovații care ajută organizațiile și indivizii să obțină mai mult.

Pe măsură ce mediile de lucru evoluează, sunt create soluții care sprijină organizațiile în adoptarea instrumentelor noi care să garanteze proiectarea și furnizarea de aplicații AI într-un mod etic și responsabil și le ajută să creeze experiențe de productivitate conectată.

În prezent, impactul și valoarea sunt esențiale. Fiecare companie trebuie să construiască o cultură care să le permită dezvoltatorilor să obțină mai mult. Vor fi prezentate modalitățile în care Microsoft investește în soluții de colaborare și productivitate, pentru a ajuta dezvoltatorii să abordeze unele dintre cele mai mari probleme. 

Câteva puncte de interes ale conferinței Build 2020

 

  • Oamenii petrec peste 4 trilioane de minute pe lună pe Windows 10 pentru a lucra, a învăța și a se conecta - o creștere cu 75% față de anul precedent. Pentru a ajuta dezvoltatorii să furnizeze mai multe inovații pe cele 1 miliard de dispozitive active lunar pe Windows 10, Project Reunion unifică platforma Windows și o decuplează de OS, permițând dezvoltatorilor să integreze cu ușurință în API-urile Win32 și UWP. 
  • Unul dintre cele mai puternice supercomputere AI din lume construit în Azure. Dezvoltat în colaborare cu și în exclusivitate pentru OpenAI, acest supercomputer este conceput special pentru a antrena modele masive AI distribuite, oferind toate avantajele unui dispozitiv dedicat și ale infrastructurii cloud solide a platformei Azure. 
  • Azure Synapse Link, care reunește serviciile și analizele de baze de date operaționale în timp real, cu un singur clic, fără a gestiona transferul datelor sau a împovăra sistemele operaționale ale clienților. Acesta scade costurile și reduce timpul necesar pentru a obține informații valoroase despre afaceri. Azure Synapse Link este acum disponibil în Azure Cosmos DB și va fi disponibil și în celelalte servicii de baze de date operaționale. 
  • Îmbunătățirile pentru Microsoft Teams includ o experiență eficientizată pentru dezvoltatori, pentru a construi și publica aplicații Teams din Visual Studio și Visual Studio Code, capacitatea administratorilor IT de a valida, aproba și preinstala linia de aplicații business și ISV în Teams pentru utilizatorii lor, precum și noi modalități în care oamenii pot utiliza aplicațiile în Teams. 
  • Actualizări pentru Fluid Framework, inclusiv transformarea sa într-o resursă Open Source pentru dezvoltatori și introducerea primului mod în care utilizatorii finali să experimenteze Fluid cu disponibilitatea viitoare a elementelor și spațiilor de lucru Fluid în Office.com și Outlook pentru Web. 
  • Noi instrumente Responsible ML în Azure Machine Learning și toolkit-uri OSS pentru a ajuta clienții să implementeze mai responsabil modelele AI, îmbunătățind interpretabilitatea modelului, reducând incorectitudinea și asigurând în același timp confidențialitatea datelor. 
  • Și în sfârșit, Microsoft Cloud for Healthcare, prima soluție cloud specifică industriei, urmând și altele. Aceasta se bazează pe capabilitățile existente în cadrul ofertelor cloud ce se adresează domeniului medical și altor scenarii din industrie, cum ar fi noua aplicație Bookings din Teams, disponibilă pentru clienții din mai multe industrii, ce permite planificarea, gestionarea și organizarea de întâlniri virtuale între companii și consumatori. 

 

 

 



Citeste si