Finanțare de 800.000 euro pentru Coda Intelligence, un startup cu soluții pentru IMM-uri

CODA Intelligence, startup de tehnologie, a primit 800.000 de euro în cea mai recentă rundă de finanțare accesată, la care au participat Early Game Ventures, ROCA X și Marius Alexe ca angel investor.

Noul plasament ridică investiția disponibilă pentru această etapă de dezvoltare a startupului la circa 1.000.000 de euro. Întreaga sumă are ca scop expansiunea produsului CODA Footprint pe piata din Statele Unite, o platformă de cyber security dedicată IMM-urilor, și licențierea acesteia pe piața din Statele Unite.

”Platforma Footprint reprezintă o oportunitate pentru ecosistemul de parteneri format din furnizorii de servicii IT externalizate (MSP – Managed Service Providers), oferindu-le acestora capacitatea de a livra servicii de tip managed cyber security services clienților lor din orice cloud privat sau public, fără a angaja investiții masive în echipe de ethical hacking, construite cu experți extrem de rari și totodată scumpi la nivel mondial. Mai mult, nivelul de automatizare al platformei, face ca aceasta să fie extrem de scalabilă, lucru de asemenea dificil în economia actuală. Nivelul ridicat de automatizare împreună cu o experiență fluentă a utilizatorului face ca și companiile mai mici care până acum nu își permiteau costurile și complexitatea unor astfel de servicii, să poată beneficia acum de ele. CODA Footprint aduce cea mai mare valoare companiilor mici, care au probleme de securitate sau conformitate, semnalând proactiv riscurile și amenințările reale, simplificând managementul vulnerabilităților informatice într-un proces ușor de înțeles și prioritizat de oameni de business care nu au un background tehnic”, a declarat Cristian Săndescu, CTO și cofondator CODA Intelligence.

”Produsul CODA Footprint este finalizat și urmează a fi lansat către un număr select de clienți, având un roadmap de dezvoltare pentru următoarele 18 luni. Împreună cu o serie de furnizori de servicii IT din US finalizam un program de beta testing pentru a valida împreună toate fluxurile operaționale necesare, astfel încât în următoarele 30 de zile să putem lansa și scala produsul pentru piața Americană. Pe termen scurt și mediu, focusul nostru principal la CODA este stabilizarea capacității operaționale, pentru a putea oferi o experiență inegalabilă end user-ului CODĂ Footprint, susținând astfel o creștere accentuată de durată. Vom pune accent pe scalare, iar principala provocare a anului curent este pentru noi intrarea pe piața americană si creerea unui ecosistem durabil de distributie, vanzare si support local”, a adăugat Mihnea Călin, COO și cofondator CODA Intelligence.

ROCA X, proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum, mizează în această tranzacție pe backgroundul tehnic al fondatorilor CODA Intelligence și abilitatea acestora să sintetizeze ani de expertiză în cyber security într-o soluție unică și ușor de utilizat.

Folosind cele mai recente tehnologii de tip Machine Learning si Big Data, produsul CODA Footprint analizează sistemul informatic al companiei utilizatoare și îi alcătuiește o amprentă dinamică de securitate, care ține cont inclusiv de fluxurile de informații electronice care circulă în sistem zi de zi.

”Se spune că în domeniul de venture capital, investitorii smart money se împart în trei categorii: cei care investesc cu precădere în oameni, cei care investesc în tehnologie și cei care investesc în piețe. CODA Intelligence se încadrează în toate aceste categorii: echipa este foarte solidă, tehnologia este inovatoare, iar piața are un potențial enorm. Am finalizat această investiție într-o perioadă dificilă economic dar credem ca viitorul aparține antreprenorilor curajoși și super-deștepți. Fondul nostru este aici, pentru de ei, oricând”, a declarat Radu Stoicoviciu, Partener Early Game Ventures.

În acest moment, CODA Intelligence își desfășoară activitatea din cele două sedii ale sale din București și respectiv Boston, SUA. Pentru a accede pe piața din SUA, startup-ul are în derulare un program BETA cu o suită de parteneri tip MSP (Managed Service Providers) alături de care testează implementarea tehnologiei dezvoltate, a cărei perfectare a necesitat patru ani de eforturi susținute din partea echipei.

Ideea de a lansa startupul a pornit în cadrul Hackathonului Innovation Labs în 2015, unde echipa CODA Intelligence a propus o soluție continuă de analiză și management al vulnerabilităților cibernetice.



Citeste si