- 6 Februarie 2020
Commons Accel deschide înscrierile pentru cea de-a doua cohortă de startup-uri
Înscrierile se fac până la sfârșitul lunii martie, organizatorii primind cel mult 15 startup-uri în program. Prețul anunțat este de 399 de Euro, al doilea participant din aceeași echipă urmând să achite doar 50% din acest preț.
”Cum abordăm accelerarea? În primul rând workshopurile noastre au un design unic, de învățare accelerată, aducem o curiculă modernă care conține (doar) elementele esențiale dezvoltării afacerii și este livrată într-un flow adaptat cohortei, cu maximă implicare și autenticitate”, ne spune Matei Dumitrescu, unul dintre fondatorii programului Commons Accel.
”Am pus la un loc toată experiența pe care am acumulat-o în ultimii 6 ani lucrând în Investment-Ready Program atât în Viena cât și în Munchen cu startupuri din peste 25 de țări de pe tot mapamondul, cu mentori și investitori renumiți, cu mari corporații internaționale și am pliat-o pe nevoile specifice startupurilor românești pe care le cunosc atât de bine”, menționează el.
Commons Accel - înscrieri deschise pentru cohorta 2Programul Commons Accel se desfășoară în cele trei locații ale Commons România.
Programul este structurat pe trei module, prima sesiune va începe pe 2 aprilie, iar Demo Day-ul va avea loc pe 28 mai. Trei evenimente publice de tip warm-up, dedicate celor trei verticale ale programului, sunt anunțate înainte de startul oficial, pe 27 februarie, 4 și respectiv 12 martie.
Domeniile căutate sunt relevante pentru nevoile actuale ale societății:
Educație și inovație, Orașe si comunități sustenabile (domeniu care include mobilitate, transport, mediu, proptech, clădiri verzi și smart) și Business responsabil incluzând, dar fără a se limita la retail, horeca, fashion, sănatate, finanțe, home & garden sau travel.
Rezultatele primei cohorte Commons AccelPotrivit lui Matei, 3 din cele 14 startup-uri care au terminat prima ediție a programului Commons Accel sunt în curs de ridicare a unei investiții de la fondurile de investiții partenere în program sau investitori privați.
Totodată, 2 echipe au câștigat finanțare prin proiectul european hiReach, 4 fondatori de startup au prezentat și au fost premiați în cadrul a diverse concursuri și competiții locale cum ar fi Startarium, Future Makers sau Startup Next. Nu în ultimul rând, echipe care au trecut prin acceleratorul românesc au participat la evenimente internaționale ca Slush Helsinki sau Impact Days Austria.
”Am proiectat acest accelerator ca fiind independent, creat să servească intereselor startup-urilor participante. Nu solicităm equity, conectăm oameni cu interese comune și expertize complementare, educăm și oferim resurse. Interesul nostru nu este unul filantropic, să dăm înapoi societății din cunoștințele și experiența noastră, ci este unul pragmatic, de a avea cât mai multe firme noi pe piață care știu să execute și să crească un business sustenabil. De asta avem nevoie cu toții, de la consumatori de servicii de calitate până la investitori care caută oportunități”, spune fondatorul programului Matei Dumitrescu.
Mai multe detalii despre prima ediție a acceleratorului Commons Accel puteți afla aici.
După cum menționează Matei, accentul este pus mai ales pe business, fiind mai mult un accelerator de afaceri decât unul de tehnologie. Startup-urilor li se promite că vor pleca din program cu un model sustenabil de business, o strategie clara de brand, un plan de go2market, un plan financiar și de investiții și cu o deosebită abilitate de a vinde, prezenta sau susține un pitch.
Principalele beneficii ale acestui program de accelerare sunt: coachingul cu mentori de top dedicați, accesul nelimitat la spațiile de coworking ale Commons pe toată durata desfășurării programului, acces la experți din industrie, sprijin în vederea comercializării, internaționalizării și scalării afacerii, 75 de ore de training și workshop, oportunități de finanțare, întâlniri cu investitori și fonduri de investiții.
Printre organizațiile care sprijină finanțarea startup-urilor și care și-au arătat suportul încă din prima cohortă pentru Commons accel se numără Techangels, Gap Minder și Techcelerator, Neogen Capital, Human Finance și Seedblink, Sparking Capital, Innova Human Capital, V7 capital și Rampart Capital.
Din echipa acceleratorului mai fac parte și Peter Barta, care vine cu o experiență îndelungată în pregătirea startup-urilor, fiind și fondator al The Long Run și Diana Ciobănete. Cei trei au mai lucrat împreună în Founder Institute în perioada 2018-2019.
Care au fost primele startup-uri acceptate în cadrul Commons AccelMatei Dumitrescu este atât mentor, cât și investitor, vice-președinte al asociației de investitori Techangels și a fost desemnat Investitorul anului în 2018 de către Central European Startup Awards. Totodată, este și unul dintre specialiștii prezenți pe platforma BizTool.ro, marketplace-ul de servicii unde poți găsi experții de care ai nevoie pentru afacerea ta.
Înscrierile se fac pe www.commonsaccel.ro până la sfârșitul lunii martie.