- 13 Ianuarie 2020
Competiția pentru construcțiile viitorului. Premii de milioane de dolari
Înscrierile la cea de-a șasea ediție a celei mai importante competiții mondiale de design sustenabil, LafargeHolcim Awards, se vor închide pe 25 februarie.
Premiile aduc în prim-plan proiecte și concepte din arhitectură, inginerie, urbanistică, știința materialelor, tehnologie de construcții și alte domenii conexe.
Principala categorie a competiției este deschisă arhitecților, specialiști în urbanism, inginerilor, proprietarilor de proiecte, constructorilor și firmelor de construcții care prezintă soluții sustenabile în proiecte de construcții și clădiri contemporane. Proiectele trebuie să fie într-o etapă avansată de design, să aibă o probabilitate ridicată de execuție, iar construcția să nu fi început înainte de 1 ianuarie 2019.
În plus, studenții și tinerii profesioniști (cu vârsta de până în 30 de ani) pot trimite concepte și idei vizionare pentru a fi încadrate în categoria Next Generation a competiției. Lucrările pot fi într-un stadiu incipient al proiectării, fiind acceptate și lucrări de cercetare și de studio.
Participarea la concurs este gratuită, iar înregistrarea se realizează completând acest formular în limba engleză.
„Probleme țintă” pentru construcțiile viitoruluiÎnscrierile sunt evaluate în funcție de cinci „probleme țintă” ale construcțiilor durabile, care urmăresc clarificarea principiilor susținerii habitatului uman pentru generațiile viitoare. „Problemele țintă” acoperă inovația și transferabilitatea; standarde etice și incluziune socială; resurse și performanță de mediu; viabilitatea și compatibilitatea economică; precum și impactul contextual și estetic.
Câștigătorii vor fi anunțați în a doua jumătate a anului 2020 la ceremoniile de premiere susținute pentru fiecare regiune. Premiile au o valoare de două milioane de dolari.
Aceștia vor concura ulterior pentru premiile globale LafargeHolcim din 2021, urmând a fi evaluați de către un juriu global condus de Hashim Sarkis de la Massachusetts Institute of Technology, SUA, și curatorul Bienalei de Arhitectură din Veneția din acest an.