Coronavirus | Proiectul open source ce lucrează la un nou prototip de ventilator

Peste 300 de ingineri, designeri, doctori, investitori și fondatori de startups încearcă să construiască o alternativă pentru ventilatoarele pentru suportul respirației necesare pacienților infectați cu noul coronavirus.

Un grup de peste 300 de ingineri, designeri, doctori și oameni de tehnologie din startup-uri din Irlanda lucrează la un proiect open source în încercarea de a găsi o alternativă pentru ventilatoarele pentru suportul respirației necesare în spitale pentru pacienții cu Covid-19 care au dificultăți în a respire, scrie Forbes.com.

Aceștia și-au propus să găsească o alternativă pentru sistemele de ventilație pentru suportul respirației care încep să fie insuficiente în spitale, construind un prototip din materiale ce sunt deja disponibile, cu ajutorul imprimării 3D și a resurselor hardware la dispoziție.

În 7 zile, cei 300 de voluntari au realizat acest ptototip ce urmează a fi validat cu ajutorul serviciilor medicale din Irlanda.

Potrivit Society of Critical Care Medicine, circa 960.000 de pacienți infectați cu Covid-19 ar putea ajunge să aibă nevoie de ventilatoare care să-I ajute să respire, iar acestea sunt vitale în tratamentul cazurilor mai grave.

Prototipul realizat de voluntarii Open Source Ventilator poate fi realizat din plastic PLA (aicd polilactic), un biopolimer care poate fi obținut din material biodegradabile precum amidonul de porumb sau trestia de zahăr, și poate fi printat de oricine deține o imprimantă 3D.

Proiectul Open Source Ventilator a fost demarat pe Facebook pe 11 martie de către Gui Calavanti (CEO șo cofondator al Breeze Automation), iar lui i s-au alăturat peste 300 de doctori, ingineri, designeri și oameni de investiții.

Accenture, Deloitte și alte companii au decis să-și pună la dispoziție infrastructura de R&D pentru a ajuta la prototiparea și, odată ce vine validarea, producția acestui ventilator.

Puteți afla mai multe detalii despre Open Source Ventilator accesând acest link.

În România, un grup de fondatori de startup-uri au prototipat o vizieră de protecție ușor de fabricat și care poate fi folosită de doctori pentru a se proteja de coronavirus. Viziera de protecție completează masca de protecție și se poartă peste ochelarii de protecție. Conform echipei care a realizat primele prototipuri, au reușit deja să fabrice 136 de viziere pe care le vor distribui către medicii din București pentru validarea lor.

 


Citeste si