Creative Tim investește în Play Vertical, startup de producție video verticală

Compania Creative Tim, specializată în dezvoltarea de teme și template-uri online, investește în Play Vertical, o companie fondată de un tânăr român care oferă posibilitatea creatorilor să facă video-uri scurte, verticale.

Creative Tim a anunțat că face parte din acționariatul Play Vertical. Aceștia din urmă oferă un produs prin care creatorii de conținut pot să facă video-uri interactive de TikTok, Reels sau Shorts.

Parteneriatul dintre cele două companii a început în august 2021, în momentul în care Creative Tim a creat canalul lor de TikTok și au început să publice cu ajutorul Play Vertical. Canalul de TikTok a crescut constant și a ajuns la 161.000 de followeri și peste un milion de like-uri.

“Suntem bucuroși să fim unul dintre primii investitori în această companie de producție video, Play Vertical. În ultimele luni am avut o colaborare bună. Ne vom concentra în continuare pe video-uri educaționale pentru spațiul NFT, Blockchain, Web 3.0”, a spus Alexandru Păduraru, cofondator Creative Tim.

“Iubim colaborarea noastră cu Creative Tim. Suntem încrezători că baza de date și rețeaua Creative Tim ne va ajuta să ajungem la o audiență globală”, a spus Robert Tatoi, fondator al Play Vertical.

Scopul acestei colaborări este dezvoltarea conținutului video pentru mai mulți clienți din zona de design, Web 3.0.

Anterior, Creative Tim a investit și în Themesberg, un startup timișorean care creează template-uri.

Creative Tim este un startup românesc, condus de Alexandru Păduraru, ce creează şi vinde global licenţe pentru interfeţe web precum kit-uri UI şi panouri de administrare (dashboards).

Creat în 2014, startup-ul a ajuns la peste 1,3 milioane de programatori web ce utilizează produsele dezvoltate. În ultimele 24 de luni, Creative-Tim a vândut licenţe de peste 2 milioane de dolari, iar interfeţele lor sunt utilizate de către freelaceri, agenţii digitale, corporaţii precum IBM, Cisco sau SalesForce, dar și universităţi de prestigiu că Stanford, Harvard şi MIT.



Citeste si