Cum vrea Google să controleze mai bine aplicațiile, precum Apple

Google a început să lucreze tot mai mult la partea se securitate și de intimitate a datelor. Chiar dacă mai sunt lucruri de pus la punct, inginerii lucrează ca să protejeze cât mai bine utilizatorii și informațiile pe care aceștia le au pe dispozitivele lor.

De exemplu, așa cum ne povestea René Mayrhofer, Director Engineering, Android Security în cadrul unei întâlniri Google cu jurnaliștii din regiune, care a avut loc la Praga, în cazul Google Play, magazinul de aplicații al Android, sunt avertizări în cazul aplicațiilor care cer mai multe permisiuni decât alte aplicații similare din categorie. Totodată, echipa blochează update-ul aplicațiilor dacă sunt semnalate probleme de securitate.

”De exemplu, în 2018, peste 50% dintre aplicațiile din Google Play nu au primit permisiunea de a avea update imediat ce apărea o nouă versiune a lor pentru ca noi să le verificăm suplimentar”, ne-a precizat René Mayrhofer, Director Engineering, Android Security.

Google ar vrea să-ți folosești telefonul ca act de identitate

Acesta a mai declarat faptul că numărul smartphone-urilor care au o variantă a sistemului ed operare mai mică decât Marshmallow (Android 6) începe să scadă drastic.

În ceea ce privește rata de adopție a Android 10, specialistul Android a mai spus faptul că încă se află în perioada de testare și adaptare a consumatorilor.

”Mereu durează câteva luni până se adaptează toată lumea. Încă suntem în această fază, însă ne așteptăm la o rată de adopție mult mai rapidă decât în cazul Android 9 și 8”, a afirmat acesta, precizând faptul că a ajutat foarte mult faptul că au fost producători de telefoane care au testat în versiune beta această nouă variantă a sistemului de operare.

PREVIEW Android Q și EMUI 10 pe Huawei P30 Pro: schimbări subtile, dar de impact


Citeste si