De ce un antreprenor ar trebui să învețe să codeze

Persoanele non-tehnice pot avea idei de afaceri cel puțin la fel de bune ca programatorii. Și dacă nu ai început un business alături de un co-fondator tehnic, care să transpună în cod ideile pe care le aveți, ar fi o idee bună să înveți chiar tu programare.

De cele mai multe ori, un fondator de business care nu este familiarizat cu niciun limbaj de programare preferă să se lase pe mâna specialiștilor. Astfel poate aduce în echipă un CTO care va coordona echipa de programatori, sau poate angaja o firmă ori freelanceri care să se ocupe de partea de software development.

Se poate, însă, ca lipsa de cunoștințe de programare pe care le are fondatorul să creeze neajunsuri în ceea ce privește anumite decizii prinvind dezvoltarea unui produs. Sunt câteva motive pentru care un antreprenor ar trebui să învețe să codeze, măcar la un nivel elementar.

Ca să transforme idei în realitate

Dacă ai în plan să faci următorul produs care să revoluționeze întreg mediul digital, bravo ție! Totuși, dacă nu știi măcar câteva noțiuni elementare de programare s-ar putea să-și fie puțin cam dificil să pui în practică visul.

În momentul în care ai ști să scrii măcar puțin cod ai putea face un landing page și ar putea descrie pe scurt ceea ce îți dorești să construiești pentru ca echipa de programatori experimentați să poată începe să transforme în realitate ideile tale.

Ca să comunice mai eficient cu echipa tech

Oamenii tehnici au un limbaj al lor, limbaj care este greu de deslușit dacă nu ai habar despre ceea ce vorbesc. O comunicare dificilă între echipa tech și fondatori poate crea probleme majore în dezvoltarea produselor.

Învață puțină programare și vei putea intra în ”gașca” lor ca să vorbiți pe aceeași limbă.

Ca să înțeleagă unde se duc banii

Dacă nu înțelegi nimic din zona tehnică a business-ului tău va trebui să te bazezi pe expertiza echipei de programatori. Nu e un lucru rău, însă când ai un buget limitat și vrei să lansezi cât mai rapid produsul companiei tale e nevoie de o corelare a expertizei tech și a celei de business.

Învățând câteva noțiuni de programare vei înțelege de ce oamenii care scriu cod îți spun că au nevoie de mai mult timp pentru a-și testa munca și vei ști unde se duc banii și cum să-i dozezi.

Ca să faci primii pași în lumea programării ai putea să te înscrii la cursurile școlii gratuite de programare ACADEMY+PLUS. Aceasta a fost deschisă în 2014 în Cluj-Napoca și anul trecut în București și le oferă cursanților oportunitatea de a învăța programare într-un proces educațional bazat pe practică și adaptat la nevoile reale din piața muncii. Metoda de învățare a școlii este unică în România și aduce în prim-plan practica, munca în echipă și colaborarea.



Citeste si