Activități de weekend: Dragon Ball Z: Kakarot - retrăiește-ți copilăria cu acest joc video

Dragon Ball Z este un serial animat foarte popular în Japonia, dar și în lumea întreagă și foarte mulți dintre noi ne-am uitat la Goku cum devine un luptător desăvârșit de-a lungul aventurii animate. În 2020 vine Dragonball Z: Kakarot, un joc video cu elemente de acțiune, lupte și RPG. E doar pentru fani sau e de interes și pentru alți gameri?

În momentul când am văzut că se lansează un joc de tip action RPG Dragon Ball Z am fost foarte entuziasmat deoarece Dragon Ball Z a fost pentru mine, poate și pentru mulți dintre voi, unul dintre desenele copilăriei.

Țin minte și acum cum așteptam cu ardoare să difuzeze episoadele TVR2. Mi-au plăcut pentru că erau cu acțiune, cu lupte, dar era și amuzant și efectele speciale erau excelente.

Așa că prin acest joc imediat am simțit că-mi retrăiesc copilăria și al doilea motiv pentru care eram entuziasmat era faptul că jocul e unul de tip RPG, genul de joc preferat. Din păcate, pentru mine jocul a fost sub așteptări, dar cred că-și face loc în inima fanilor Dragon Ball Z.

Dragon Ball Z: Kakarot, un serial condensat într-un joc video

Cei de la CyberConnect2, studio cunoscut pentru jocurile .hack, au luat aproape toate poveștile din serialul Dragon Ball Z și le-au îndesat într-un joc video. Povestea principală din Kakarot ilustrează întâmplările din saga Raditz până la finalul Kid Buu Saga.

Asta înseamnă foarte mult conținut, ce se traduce în vreo 30-40 de ore jucate minim și poate ajunge chiar și la mai mult dacă stai să explorezi întreaga lume și să faci misiuni secundare.

Cei care știu Dragon Ball Z cunosc universul, personajele și povestea și nu vor exista surprize pentru ei, iar reproducerea lor în mediul virtual este fidelă desenelor. Cei care nu știu le voi spuine că este o poveste draguță, ușor puerilă (până la urmă vorbim despre un desen animat), în care poți vedea cum anumite personaje evoluează de-a lungul poveștii. (dacă ai bea un shot de tequila de fiecare dată când cineva ar zice cuvântul power sau huge atunci ai fi beat după doar 20-30 de minute și în comă în două-trei ore).

De-a lungul campaniei poți să intri în hainele mai multor personaje cunoscut din franciză: Goku, Gohan, Piccolo, Kirilin, Vegeta etc. Asta ajută jocul deoarece își păstrează prospețimea mai mult timp.

Cum se joacă Dragon Ball Z: Kakarot și cum se îmbină elementele de fighting cu cele de RPG?

Dragon Ball Z: Kakarot se joacă exact ca un serial. Iar dacă ai văzut desenele animate atunci vei fi familiar cu această structură. Asta poate fi bine, dar și frustrant. Ce înseamnă asta? Că există multe elemente repetitive, că apare un narator care-ți povestește ce s-a întâmplat în episodul anterior, de parcă tu nu ai fi fost acolo, că luptele încep la fel și nu există o fluiditate (am observat asta și în alte jocuri japoneze, ex Persona 5).

Acest titlu pare a fi compus din două elemente distincte - cel de fighting arena unde personajele se luptă și fac care mai de care scheme spectaculoase și cel de open world RPG unde poți să explorezi lumea, să faci misiuni secundare și să aduni obiecte care te ajută în dezvoltarea personajului.

Felul în care au fost îmbinate cele două componente nu-mi place deoarece nu sunt legate natural și povestea nu te împinge să explorezi lumea, iar dacă urmezi doar narațiunea principală atunci vei trece dintr-o zonă de luptă în alta.

Luptele sunt distractive și pentru mine este fabulos atunci când combin loviturile într-un combo prin care pot să-mi trimit adversarul prin munți și să fac găuri în pământ. Să nu mai zic cât de satisfăcător e când realizezi un Kamehameha perfect (valul țestoasei).

Sistemul de luptă nu este complicat și ai butoane pentru lovituri de aproape, de la distanță, pentru a te feri de atacuri și pentru a bloca. Nu durează foarte mult să devi un luptător bun, însă boși sunt destul de dificil de învins și trebuie să fii atent la mișcările adversarului astfel vei muri destul de ușor.

În schimb, parea de open world RPG e dezamăgitoare. Misiunile secundare sunt de tipul du-te și ia x,y, protejează-l pe x și sunt lipsite de inspirație. Lumea în sine e una goală și niciodată nu ai impresia că ești într-un loc real, ci doar într-un sandbox realizat de dezvoltatori.

Motive pentru care ai cumpăra Dragon Ball Z: Kakarot

  • Universul Dragon Ball
  • Lupte distractive
  • Campanie singleplayer lungă

Motive pentru care NU ai cumpăra Dragon Ball Z: Kakarot

  • Partea de RPG lasă de dorit
  • Multe elemente repetitive

Într-un final, fanii universului se vor bucura de acest joc care are lupte distractive, personajele preferate și o grafică fidelă desenelor animate. Însă cei care caută un RPG serios trebuie să se uite în altă parte. Ceea ce este păcat pentru un Dragon Ball Z: Kakarot avea potențial.



Citeste si