- 20 Februarie 2019
Educație Civică 4.0, proiectul în care roboțeii îi învață pe cetățeni să urmărească activitatea instituțiilor publice
Pornind de la experiența practică a organizației și premisa că educația civică este un subiect destul de abstract și complex pentru copii, E-Civis îmbină în cadrul proiectului Educație civică 4.0 atât experiența vastă din domeniul civic, cât și cunoștințele din ultimii ani din domeniu educației digitale.
Practic, în cadrul Educație civică 4.0 se va realiza un proiect pilot de folosire a roboților de linie pentru a explica concepte și pentru a ajuta la internalizarea informațiilor despre instituțiile publice din România și bugetele publice de către tinerii de gimnaziu. Acest pilot se va desfășura în cadrul #RoboHub – spațiul de educație digitală al Asociației E-Civis - și în școli din Ilfov, Pitești, Focșani, Constanța. În esență, aceștia îi vor ajuta pe cetățeni să învețe să urmarească activitatea instituțiilor publice.
“Asociația E-Civis a fost înființată pornind de la o idee în care credem cu tărie: tehnologia este o unealtă - depinde de noi cum o folosim. Noi o utilizăm în cadrul proiectelor de educație digitală pentru a oferi șanse egale la tehnologie și la piața de muncă a viitorului tuturor copiilor, iar în cadrul proiectului Educație Civică 4.0 pentru a transmite o informație, relativ greu de înțeles și de reținut către tineri”, afirmă Ana-Maria Stancu, președintele Asociației E-Civis.
Proiectul Educație Civică 4.0 are o durată de 6 luni, se desfășoară în parteneriat cu Fundația Dreptul la Educație și este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation și sprijinit de Enel România.