Jocul în care ești agricultor plantează sămânța unei ligi de e-sports

Farming Simulator, jocul în care vezi cum este viața unui agricultor, plantează sămânța unei ligi de e-sports, un turneu cu premii ce ajung la un sfert de milion de euro.

Atunci când te gândești la turnee de e-sports, primele lucruri care ți-at putea apărea în minte ar fi League of Legends sau Counter-Strike, Fortnite sau Overwatch. În fine, cel mai probabil nici nu te-ai gândi la un turneu de agricultură pe calculator.

În scurt timp concepția ta despre e-sports se va schimba pentru că Farming Simulator, un joc în care, de principiu vezi cum este viața de agricultor, ai terenuri pe care le însămânțezi și tractoare, lansează Farming Simulator League – o competiție de e-sports bazată pe acest joc.

Liga Farming Simulator va consta în 10 turnee care vor avea loc în Europa, la evenimente precum Gamescom și Paris Games Week, culminând cu o confruntare finală a jucătorilor în cadrul FarmCon 2020.

Dezvoltatorul Farming Simulator, Giants Software, oferă și premii totale de 250.000 de euro, la finalul turneului, cele mai bune echipe luptând pentru marele premiu în valoare de 100.000 de euro. Pentru această ligă, studioul de jocuri din Elveția a încheiat parteneriate cu branduri precum Logitech G sau Intel.

”Avem o oportunitate unică: agricultura competitivă este un lucru de care oamenii se bucură de mulți ani, însă nu a făcut-o nimeni la nivel de competiție. Avem mulți fani e-sports în cadrul companiei și abia așteptăm să arătăm lumii că lumea agriculturii virtuale este extrem de amuzantă și competitivă”, a declarat într-un comunicat de presă Christian Ammann, CEO-ul Giants Software și managerul diviziei de e-sports.

Prima variantă a jocului Farming Simulator a fost lansată în 2008, iar cea mai recentă variantă a sa, Farming Simulator 19, lansată în urmă cu un an, s-a vândut într-un milion de exemplare în primele 10 zile de la lansare.

După cum spuneam, în Farming Simulator poți conduce vreo 50 de utilaje într-o fermă uriașă – locațiile din joc sunt bazate pe ferme reale din Europa și SUA -, poți cumpăra și vinde terenuri, poți cultiva grâu, porumb, floarea soarelui, cartofi, ai grijă de recoltă, o strângi și apoi o poți vinde altor jucători. Mai poți cumpăra și crește animale. În esență, poți învăța să faci un business viabil din agricultură în mediul online și poți aplica chiar și în realitate câte ceva din ce înveți. Sau măcar vezi cum arată viața unui fermier.

Jocul este disponibil atât pe PC-uri, cât și pe telefoanele cu Android, pe iPhone, sau pe Playstation și Xbox.



Citeste si