Finqware duce open banking-ul la Poșta Română: parteneriat pentru eficientizarea financiară a instituției

Poșta Română a încheiat un parteneriat cu Finqware, o companie fintech românească, pentru a eficientiza activitatea financiară și a digitaliza procesele interne ale instituției.

În baza acestui acord, angajații Direcției Economice vor testa aplicația FinqTreasury care conectează toate conturile bancare ale companiei într-o singură platformă, în timp real, prin tehnologie open banking.

“Am creat platforma FinqTreasury exact cu gândul la companii precum Poșta Română, care au nevoie să își optimizeze la maxim operațiunile financiare pentru a rămâne relevante din perspectiva agilității economice. Poșta Română se alătură altor nume de tradiție precum Banca Transilvania și CEC Bank, ca și altor companii medii și mari din România, în a începe să testeze și să implementeze cu Finqware tehnologia open banking, de data asta pentru nevoia proprie de digitalizare”, a declarat Cosmin Cosma, Co-founder și CEO Finqware.

“Parteneriatul cu Finqware ne permite să experimentăm și să evaluăm cele mai noi tehnologii din domeniul financiar, precum open banking, pentru a eficientiza activitatea Poștei Române. Prin adoptarea acestor soluții emergente care inovează metodele de furnizare a serviciilor financiare, Poșta Română mai face un pas spre digitalizarea proceselor interne ale companiei”, a spus Valentin Ștefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.

Poșta Română deservește aproximativ 19 milioane de români, punând la dispoziția clienților săi o rețea extinsă de 5.500 de oficii poștale. În prezent, compania din domeniul serviciilor poștale se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (93,52% din pachetul de acțiuni) și Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de acțiuni).

Finqware s-a listat recent pe platforma SeedBlink și își propune să obțină 450.000 de euro, pentru automatizarea completă a operațiunilor financiare pentru corporații, în Europa.

Startup-ul românesc a obținut recent o licență pan-europeană de instituție financiară, ce îi permite operarea în toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene. Platforma financiară pentru corporații a fost deja validată de companii locale importante și bănci din Europa Centrală și de Est.

 

 



Citeste si