Granturi europene de 145.000 euro pentru startups de blockchain. Înscrieri deschise

ONTOCHAIN, proiect finanțat de Uniunea Europeană, a lansat cel de-al doilea apel de finanțare la care pot să aplice inovatori în tehnologia Internetului, care vor să dezvolte un nou ecosistem software bazat pe blockchain, și anume pe o tehnologie care oferă transparență și încredere.

Bugetul alocat pentru a susține cele mai bune propuneri ajunge la 1.320.000 de euro, iar participanții vor primi granturi de până la 145.000 de euro (finanțare equity-free), mentorat și acces gratuit la infrastructură de top (iExec and MyIntelliPatent).

”Când am lansat prima cerere de finanțare ONTOCHAIN, 17 echipe formate din cei mai buni inovatori au primit oportunitatea de a stabili aspectele ce țin de proiectarea de bază a ecosistemului ONTOCHAIN, care vor fi implementate de echipele selectate în cea de-a doua cerere. Ajungând în cea de-a doua fază a proiectului ONTOCHAIN, nu putem fi decât încântați, observând că ecosistemul capătă formă și se dezvoltă frumos, că putem genera conținut și informații de încredere în NGI. Ne așteptăm ca în cea de-a doua fază participanții selectați să se implice cu același entuziasm ca toți cei implicați până acum și să contribuie într-un mod excepțional la crearea unui internet mult mai transparent”, a spus Caroline Barelle, coordonator ONTOCHAIN.

Granturi europene pentru startups de blockchain - temele vizate de proiectul ONTOCHAIN

Persoanele care vor aplica trebuie să înscrie o propunere care să vizeze una dintre următoarele teme:

  • Decentralized oracles pentru ONTOCHAIN
  • Mecanismele pieței pentru ONTOCHAIN
  • ONTOCHAIN interoperabilitate & API Gateways
  • ONTOCHAIN Network Design și scalabilitate
  • Semantic based marketplaces pentru ONTOCHAIN
  • Data Provenance în ONTOCHAIN

Vor fi luate în considerare, de asemenea, și propuneri care să vizeze mai multe teme atâta timp cât vor contribui la consolidarea infrastructurii ONTOCHAIN și la îndeplinirea obiectivului:

”Dezvoltarea unui blockchain scalabil, a unor sisteme de reputație descentralizate și a tehnologiilor web-ului semantic va conduce la generarea unui conținut și a unui schimb de informații de încredere și, de asemenea, a unui schimb de servicii sigur pentru Internetul generației viitoare/ rețelele sociale pentru sectoarele vitale ale economiei Europei”.

12 proiecte vor fi selectate să se alăture unui program de sprijin care va dura 10 luni.

Cum poți să aplici pentru ONTOCHAIN? 

Aplicațiile sunt deschise pe F6S până pe 15 septembrie 2021, la ora 17:00 CEST, și pot fi făcute accesând acest site: https://www.f6s.com/ontochain-open-call-2/apply

Un webinar special va avea loc pe 28 iulie, la ora at 11:00 am CEST, oferindu-le potențialilor aplicanți mai multe informații despre program și despre procesul de înscriere: https://www.f6s.com/ontochain-open-call-2-webinar

Pentru mai multe informații despre cererea de propunere ONTOCHAIN accesați link-ul: https://ontochain.ngi.eu/apply

ONTOCHAIN, care face parte din inițiativa Next Generation Internet a Comisiei Europene, explorează și oferă informații on-chain și off-chain interoperabile, ontologii, metode de gestionare a informațiilor și a cunoștințelor.

Ecosistemul software ONTOCHAIN constă într-o suită de interfețe grupată în protocoale de aplicații de nivel înalt, cum ar fi data provenance, modele de reputație, decentralised oracles, mecanisme de piață, ontologie și management, verificarea identității din mai multe surse, schimb sigur de informații, și protocoale „core” care includ contracte smart, autorizații, certificări, event gateways. 

Ecosistemul software ONTOCHAIN își va demonstra potențialul în domenii de mare impact, cum ar fi e-Sănătate, e-Guvernare, e-Educație, eCommerce, infrastructuri descentralizate și similare cu scopul de a obține un conținut și informații de încredere.

Proiectul este operat de 7 parteneri cu expertiză în domeniu:  European Dynamics (Luxemburg), Universitatea din Ljubljana (Slovenia), IntelliSemantic (Italia), iExec Blockchain Tech (Franța), Universitatea de Economie și Business din Atena (Grecia), Camera de Comerț și Industrie greco-germană (Grecia) și F6S (Irlanda).



Citeste si