Hands-On REVIEW: Oppo Reno 11F 5G - 4 ani de funcționare fără cusur?

Oppo Reno 11F 5G este cel mai nou telefon de la Oppo și este un telefon low-midrange care promite 4 ani de funcționare fără cusur, atât din punct de vedere hardware, cât și software

Salutare, apar în fața voastră proaspăt întors în studio după o mică excursie pe muntele Mont Blanc sau Monte Bianco, depinde de unde privești lucrurile, unde am testat Oppo Reno 11F 5G, un telefon low-midrange care mizează pe durabilitate. Cu această ocazie m-am gândit să fac un fel de vlog de călătorie, de experiență și o mică prezentare de produs. Este un nou tip de conținut pentru noi la start-up.ro. O să las clipul să ruleze în continuare și la final aștept și părerile voastre.

Așa, acum că ați văzut, cum vi se pare acest format? Recunosc că nu sunt obișnuit să mă filmez astfel și sigur nu am realizat cel mai bun material de acolo, însă dacă vouă vi se pare interesant o să mai încerc să fac ceva similar și din alte deplasări de acest gen. Spuneți-ne în comentarii ce impresie v-a făcut Oppo Reno 11F 5G și ce părere aveți despre clip. Pe data viitoare.

Am plecat din București și am aterizat la Bergamo cu drum spre Milano, unde am petrecut câteva ore în care ne-am plimbat prin centru, am fotografiat cu noul telefon și ne-am tras trollerele după noi prin aglomerația cauzată de un mare maraton care avea loc atunci. De acolo am plecat și mai în nord spre munții Alpi și localitatea Cormayeour.

Ce nu mă așteptam de la această lansare era ca Oppo să mizeze atât de mult pe durabilitate și longevitate cu acest telefon. De obicei, vorbim despre astfel de lucruri cu telefoanele flagship, cele mai scumpe, însă Reno 11F 5G nu este asta. Cu toate acestea, are certificare IP65 la apă și praf, are un design rezistent la căzături, iar cei de la Oppo au făcut tot felul de teste: au aruncat telefonul de mai multe ori, au scos și au băgat cablul USB-C și garantează 20.000 de astfel de acțiuni și așa mai departe.

Și la capitolul baterie au fost făcute mențiuni importante. Telefonul se încarcă rapid la 67 de wați cu încărcătorul certificat, care nu vine în cutie, și trebuie achiziționat separat. Însă menține această viteză de încărcare chiar și în medii dificile precum -20 de grade celsius sau 55 de grade. De fapt asta putem să facem și la 3500 de metri altitudine unde vom merge, chiar dacă acum nu sunt -20, ci în jur de 0 grade. De asemenea, Oppo garantează că în patru ani capacitatea bateriei nu va scădea sub 80% într-un regim normal de utilizare, iar dacă se va întâmpla asta atunci va schimba gratuit bateria.

Rezistența asta fizică a telefonului este completată de fluiditatea software-ului. Da, nu este cel mai rapid telefon pe care l-am testat, însă se mișcă destul de bine, iar Oppo spune că-l vei folosi timp de 4 ani fără probleme. Totuși, de menționat că doar de 2 ani de actualizări de sistem va beneficia acest smartphone.

Experiența pe munte a fost una interesantă. Nu sunt eu mare iubitor de munte și lipsa oxigenului la 3500 de metri altitudine și efortul m-au făcut să amețesc puțin, însă mi-a plăcut mult să mă plimb puțin pe creasta lui Mont Blanc. Au fost cam zero grade afară și inițial mă luase puțin frigul, însă pe măsură ce am avansat a devenit foarte cald și plăcut. Ajuns odată acolo sus te simți mic și cazi pur si simplu în admirație pentru natură și pentru Pământul nostru.

Odată ce ne-am dat jos de pe munte am luat-o înapoi spre București cu telefonul în buzunar, o bătătură la piciorul stâng și cu câteva gânduri. Îmi place direcția asta de durabilitate pe care merge Oppo, chiar și cu telefoane ieftine și sper ca cei care vor decide să cumpere acest telefon chiar să aibă parte de o experiență bună timp de patru ani. La o primă impresie mi-a plăcut cum face poze, luând în considerare categoria sa, se încarcă foarte repede și e ușor și plăcut de utilizat. Nu mi-a plăcut că nu are niciun fel de stabilizare pe filmare 4K și că nu are încărcător în pachet.  



Citeste si