- 6 Martie 2024
Honor: Vrem să devenim lideri pe segmentul telefoanelor de top în România și în lume
„Vânzările contează, dar nu contează atât de mult. Mai mult ne interesează să facem produse flagship de calitate care să fie apreciate de cumpărători și care la rândul lor să-i influențeze și pe cei din jur. Obiectivul nostru este unul pe termen lung și vrem să devenim lideri în regiune și în lume”, spune Stanley Yan
Honor a pornit ca un brand secundar al Huawei, însă compania s-a despărțit de gigantul chinez în urmă cu 4 ani, iar de atunci compania încearcă să se remarce pe piață. „În următorii cinci ani cred că Honor o să fie una dintre cele mai mari companii de telefoane de pe piață. Așa văd eu Honor în următorii ani”
Au lansat câteva produse interesante atât pe segmentul flagship, cât și midrange și s-au remarcat cu produse precum Magic V2, cel mai subțire telefon pliabil, Magic6 Pro ce aduce funcții de AI și are o performanță pe camera foto demnă de flagship. Honor 90 și seria Magic Lite s-au remarcat prin faptul că sunt telefoane cu specificații bune, însă cu prețuri mai mici.
„Seria Magic Lite este cea mai bine vândută în România deoarece este un midrange cu un ecran bun, autonomie mare și este un telefon bun per total. Cu toate acestea România are nevoie de un challenger pe segmentul de telefoane de top. România este o țară destul de diferită de alte țări care caută un doar raport calitate-preț bun. Clienții români caută tehnologie de ultimă oră Sunt interesați de aceste lucruri, așa că în acest sens încercăm să ne dezvoltăm”, spune Stanley.
Segmentul de smartphone flagship în România este practic un duopol acum cu Samsung și iPhone și va fi interesant de văzut un al treilea jucător în acest spațiu. AI-ul și utilitatea pe care ți-o aduce este un element pe care mizează compania. „Schimbăm modul în care consumatorul interacționează cu smartphone-urile. Pentru că acum, de exemplu, dacă un prieten vă trimite o adresă trebuie să o copiați din mesaj în clipboard apoi să o lipiți în Google Maps, apoi să navigați acolo. Cu Magic Portal de pe Magic6 Pro am redus toată această interacțiune la un singur click”, explică Country Managerul Honor România.
Unele dintre funcții AI ar trebui să ajungă și pe telefoanele mai ieftine ale companiei, însă nu toate deoarece unele funcții sunt dependente de performanța procesorului instalat pe un telefon de top.
Un alt punct pe care mizează Stanley Yan este interconectivitatea produselor companiei, chiar dacă rulează sisteme de operare diferite. Apple este faimoasă pentru felul în care dispozitivele companiei „vorbesc” între ele și ușurința cu care le folosești în același timp. Beneficiile unui sistem închis în care controlezi hardware-ul, dar și software-ul. Utilizatorii de Android sau Windows nu au acest beneficiu. Honor vrea să schimbe asta. Un utilizator cu un telefon, laptop și tabletă Honor le-ar putea conecta și le-ar putea folosi în același timp și fără restricții. De exemplu, ai putea face o poză cu telefonul, iar aceasta să fie salvată direct în prezentarea PowerPoint sau să transferi un fișier de pe tabletă, direct pe laptop doar trăgând cu mouse-ul dintr-o parte în alta. Atât Motorola, Samsung cât și alți producători de telefoane Android încearcă să facă legătura asta dintre telefoane și laptop-uri cu Windows.
„Cred că un lucru cel mai interesant pentru mine este această spargere a barierelor ale sistemelor de operare, astfel încât un laptop cu Windows că comunice simplu cu un dispozitiv Android. Aceasta este convingerea noastră și vom dezvolta inteligența artificială cu această înțelegere și convingere. Sperăm că, în viitorul apropiat, această inteligență artificială pe care încercăm să o implementăm poate crește eficiența dispozitivelor inteligente ale consumatorilor.”
Compania vinde deocamdată smartphone-uri pe piața locală, însă planul este ca și alte produse precum tablete sau laptop-uri pentru a crea un astfel de ecosistem.
Tot pe termen lung Honor ar dori să deschidă magazine dedicate în regiune, însă acum este prea devreme, recunoaște Stanley Yan, dar menționează că telefoanele companiei sunt prezente în magazinele companiile din telecom și asta e important. De asemenea, vrea să aducă mai multe accesorii în România pentru a deservi mai bine clienții. „De fiecare dată când văd un comentariu în care cineva ne întreabă de unde pot lua huse pentru telefoane fac o captură de ecran și le trimit echipei mele”, mai spune Stanley Yan.