Idei de afaceri – startup-uri de energie pe care să le lansezi ca să iei din miliardul de dolari al lui Gates

Se știe că Bill Gates este un filantrop și că, după plecarea sa din Microsoft, s-a concentrat și mai mult pe fundația pe care o conduce alături de soția sa și pe donații către proiecte din domeniul medicinei și sănătății.

Însă Gates nu s-a limitat doar la atât. Pe lângă o serie de alte proiecte și startup-uri pe care le susține în diverse domenii, este implicat și în Breakthrough Energy Ventures (BEV), un fond de investiții care susține financiar startup-uri din domeniul energiei curate și a protecției mediului înconjurător. Fondul dispune de un miliard de dolari pentru investiții și se bucură de suportul și aportul unor alți miliardari și oameni de afaceri extrem de cunoscuți: Jeff Bezos, Sir Richard Branson, Jack Ma, Michael Bloomberg sau Mukesh Ambani.

Fondul de investiții are ca țintă susținerea startup-urilor care dezvoltă soluții care pot reduce, semnificativ, emisiile de carbon la nivel global. BEV a făcut deja o serie de investiții, așa că, dacă aveți nevoie de inspirație pentru idei de afaceri sau doriți să vedeți cum ați putea lua din miliardul de dolari al lui Gates, urmăriți mai jos startup-urile care au reușit să-i impresioneze pe câțiva dintre cei mai cunoscuți antreprenori ai lumii.

QuantumScape – startup-ul dezvoltă o baterie solidă despre care experții spun că ar reprezenta viitorul mașinilor electrice.

Commonwealth Fusion Systems – firma lucrează la un reactor de fuziune nucleară care folosește superconductori de temperatură înaltă, dorindu-și să fie primul sistem de fuziune care produce mai multă energie decât consumă (net-positive energy).

Pivot Bio – o companie biotech care dezvoltă o soluție microbiană care poate înlocui îngrășămintele cu azot și care dorește să elimine producția de protoxid de azot, un gaz de 300 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon (agricultura nu este doar o victimă a schimbărilor climatice, ci contribuie ea însăși la emisia de gaze cu efect de seră. În acest caz, majoritatea emisiilor nu privesc dioxidul de carbon (CO2), ci metanul și protoxidul de azot rezultate în urma modificărilor în exploatarea solurilor și chiar în urma producției agricole însăși.).

CarbonCure – un startup care injectează dioxid de carbon reciclat în beton pentru a-i spori puterea comparativ cu betonul convențional.

Fervo Energy – un startup care regândește puterea geotermală. Fondatorii speră că vor putea reduce costul energiei geotermale cu până la 50%.

Zero Mass Water – un startup care vinde panouri solare speciale, care folosesc energia solară și o serie de baterii pentru a scoate apa din aer.



Citeste si