- 16 Aprilie 2018
Inamicul gălăgios al productivității: cum ne afectează poluarea fonică
Un studiu comandat de Plantronics în 2017 asupra efectelor zgomotului la locul de muncă a relevat că 94% dintre respondenţi s-au declarat convinşi că ar putea face mai mult într-un mediu mai liniştit, iar 53% au fost de acord că zgomotul de fond le reduce satisfacţia la locul de muncă şi performanţa*.
“Aceste informaţii pot fi importante pentru manageri şi antreprenori pentru că aduc noutăţi în lista de propuneri atractive pe care companiile le pot prezenta atunci când recrutează. Modul de lucru se schimbă şi în special în zonele cu zgomot puternic de fond, precum call center, zgomotul şi perturbarea reprezintă probleme mai mari decât îşi închipuie cei mai mulţi dintre manageri, şi pot avea efecte negative asupra angajamentului şi productivităţii angajaţilor”, este de părere Heidi Butler, Regional Manager - Eastern Europe Plantronics.
Acesta este într-adevăr un subiect important de discuţie, din moment ce 64% din respondenţii la studiul din 2017 asupra efectelor zgomotului la locul de muncă au spus că faptul de a se putea izola de zgomot şi sursele de perturbare a atenţiei le-a mărit productivitatea.
Un studiu a relevat că poate dura până la 23 de minute, în medie, să ne recâştigăm concentrarea, după ce atenţia ne este distrasă. Comparaţi asta cu câştigul pe oră şi veţi înţelege impactul financiar potenţial.