Înapoi în viitor

Nu, nu se mai lansează un nou film din celebra serie, deși poate ar fi un proiect interesant, ci la această expresie m-a dus gândul când am văzut că motorola razr 2022 este disponibil și în România. El fusese prezentat prin luna august, însă la momentul respectiv era disponibil doar în China.

Acest articol a fost publicat prima oară în rubrica „Nota redacției” din newsletter-ul start-up.ro din data de 27 octombrie 2022. Abonează-te aici.


Noul telefon cu clapetă (de când nu ai mai auzit asta?) se întoarce și ne aduce în față un amestec de trecut și viitor. Ceea ce mie îmi arată că trecutul și gadgeturile pot fi sursa de inspirație pentru un produs futurist.

Dacă uităm tot ce a fost realizat în trecut este posibil să repetăm același greșeli.

Un mare avantaj al gadgeturilor vechi este faptul că îți dădeau o senzație foarte tactilă de utilizare. Aveau butoane fizice, auzeai mecanismul, simțeai produsul funcționând. Acum, un smartphone modern este un produs cât se poate de rece, fără prea multe butoane, fără să-l simți.

Un telefon pliabil precum razr, Flip sau Fold de la Samsung, aduce ceva din trecut. Simți când închizi telefonul. Să-l pornești devine un act foarte intenționat, care se dezvăluie în fața ochilor tăi.

Un ultim gând despre inovație și tehnologie ar fi acela că nu totul trebuie schimbat dacă vechiul funcționează foarte bine în continuare. În urmă cu ceva timp am fost într-o cameră de hotel care nu mai avea întrerupătoare clasice, ci le schimbase cu unele tactile.

Hi-tech, însă low-functioning deoarece de multe ori întrerupătoarele nu răspundeau la comenzi sau funcționau cu întârziere. Un întrerupător clasic funcționează tot timpul, e simplu și intuitiv. La fel și cu telefoanele. Chiar, oare cine nu-și amintește de celebrul Nokia 3310?



Citeste si