Innovators for Children: cele 11 startup-uri care intră în ediția din 2022 a programului

A patra ediție Innovators for Children a încheiat etapa de înscrieri cu 112 aplicații din toată țara, iar 11 proiecte care dezvoltă soluții inovatoare pentru bunăstarea copiilor și adolescenților au fost selectate să participe în ediția 2022 a programului.

Timp de 2 luni, participanții vor trece printr-un proces de accelerare în cadrul programului organizat de  Impact Hub Bucharest și Impact Hub Basel, alături de UiPath Foundation, în care se vor concentra pe construirea și validarea modelului de afacere.

Cele 11 startupuri vor beneficia de sesiuni de training, mentorat, consultanță și întâlniri de feedback, urmând ca apoi să participe la o conferință online de networking cu specialiști, antreprenori și ONG-uri relevante din domeniul wellbeing-ului copiilor din România și Elveția. 

După această etapă, participanții își vor prezenta soluțiile în cadrul Pitch Day, eveniment public în urma căruia vor fi selectați finaliștii. Apoi, aceștia vor intra într-o etapă de trei luni de dezvoltare a soluțiilor și vor avea acces la finanțare nerambursabilă în valoare totală de 20.000 euro.

Innovators for Children 2022 - echipele participante

ONE Learning - O platformă și aplicație pentru crearea de activități practice și interactive. Destinată școlilor și organizațiilor care lucrează cu copii și adolescenți, ajută la integrarea concepterlor din subiecte teoretice cu aplicarea practică a acestora.

Parent's Advisor - soluția care ajută părinții să aleagă pentru copiii lor activitățile extrașcolare adecvate profilului lor psihologic. Folosește un test de orientare vocațională care generează o planificare personalizată în funcție de buget, orar și aptitudini.

EdNeos - asistent AI care ajută un mentor/profesor să automatizeze complet procesele de predare, evaluare, consolidare și aplicare a cunoștințelor. Utilizează un algoritm de memorizare și analiză a nevoilor, care reperează lacune și propune o curriculă customizată pe termen lung (lifelong learning).

2kids.ro - platforma care ajută părinții să păstreze valoarea investită în articolele pentru copii şi să prelungească durata de viaţă a acestora, salvând astfel sume importante din bugetul familiei care ar putea fi folosit în alte scopuri pentru copii. 

Mind Quest - platformă dedicată exclusiv copiilor si adolescenților pasionați de podcast-uri și cărți audio, dar și creatorilor de conținut audio și video. Conținutul său va fi nișat pe dezvoltare socio-emoțională, sănătate mentală și dezvoltarea unor abilitati esențiale de viață.

BWay - vine în sprijinul elevilor care au nevoie de ajutor în alegerea facultății potrivite, oferindu-le acces la evenimentele de prezentare a facultăților. Conectează elevii cu profesioniști din domeniu pentru a-i ajuta să afle ce presupune mediul academic și care sunt pașii pentru a ajunge acolo. 

SuperȘcoala - platforma care oferă explicațiile clare și complete de care elevii au nevoie, disponibile oricând, pe baza unui abonament la un preț accesibil. SuperȘcoala este un Netflix pentru elevi și pune la dispoziție lecții video cu cele mai importate materii școlare.

Dual School Kit - Platforma conectează elevii din învățământul gimnazial (în special clasele a VII-a și a VIII-a) cu oportunitățile de studiu în învățământul dual și le oferă informații despre  disponibilitatea operatorilor economici din regiune de a le susține studiile, de a le oferi stagii de pregătire pe parcursul anilor de studiu și de a-i angaja după finalizarea studiilor. Proiectul vizează copiii din medii de risc care sunt cei mai predispuși la abandon școlar.

Investory - joc care utilizează grafică de înaltă calitate și o poveste intrigantă pentru a-i implica pe copii în activitățile acestuia și într-un proces de învățare practică a conceptelor. Despre Investory am scris pe larg aici.

Manuscrito - aplicatie mobilă pentru tablete în care copiii pot învăța și exersa scrisul de mână. Soluția oferă feedback detaliat în timp real, o experiență gamificată și exerciții inovative de autoevaluare.

Learn Human - platformă online cu ateliere (asincron si sincron) care se desfășoară alături de un mentor pentru dezvoltarea practică a abilităților umane precum inteligența emoțională, creativitate și inovație, gândire critică, digital fluency, comunicare și colaborare sau descoperirea carierei ideale.

Criteriile de jurizare au vizat potențialul de impact al soluției propuse, strategia de atragere a clienților, fezabilitatea financiară și tehnologică pe termen lung, capacitatea echipei de implementare a proiectului, dar și gradul de inovare al produsului.



Citeste si