Înscrieri deschise pentru Școala internațională de vară în domeniul high performance computing

După succesul primelor două sesiuni ale Școlii internaționale de vară în domeniul HPC, ultima ediție a proiectului reia temele abordate anterior și își propune să deschidă o discuție amplă despre ce presupune folosirea tehnologiilor de calcul de înaltă perfomanță (HPC), abordând subiectul atât teoretic, cât și practic, prin prezentarea unor povești de succes.

Școala de vară se adresează tuturor celor interesați de domeniu, indiferent de nivelul lor de pregătire anterior, fiind structurată pe trei niveluri: începător, mediu și avansat.

În cadrul cursului, participanții vor afla răspunsuri la întrebări precum: ce e un supercomputer?, cum funcționează?, cum l-ar putea folosi?, urmărind trei subiecte: introducere în tema High-Performance Computing (HPC), exerciții și soluții la probleme practice prin folosirea HPC și povești de succes privitoare la folosirea HPC.

Școala de vară înternațională în domeniul HPC se va desfășura în limba engleză folosind platforma online Moodle, iar la finalul activităților se eliberează un certificat de participare.

Cea de-a treia ediție a Școlii de vară înternațională în domeniul HPC și ultima din cadrul proiectului va avea loc în perioada 21 septembrie – 23 septembrie 2020.Înscrierile se fac completând acest formular până la data de 14 septembrie 2020. Cursurile școlii se vor desfășura online, iar participarea este gratuită în limita locurilor disponibile

Proiectul este parte a programului internațional SME/HPC, implementat în cadrul Erasmus+, care are scopul de a elabora materiale de instruire și ghiduri destinate IMM-urilor pentru a cunoaște avantajele utilizării HPC în dezvoltarea produselor și proceselor inovatoare. Proiectul este implementat de 8 parteneri din 6 țări europene, respectiv: Waterford Institute of Technology, Irlanda; Northumbria University și Vega Press Ltd, Marea Britanie; Faculty of Information Studies Novo mesto și  Arctur d.o.o., Slovenia; Ambrosys, Germania, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, Romania; Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, Republica Moldova.



Citeste si