iPhone 17 - cel mai subțire iPhone de până acum?

iPhone 17 Air ar putea fi următoarea mare schimbare în ograda Apple, iar acum se zvonește că va fi cel mai subțire iPhone din istorie.

Rapoartele sugerează că acest model va fi dramatic mai subțire decât orice iPhone, posibil chiar depășind profilul subțire al primului iPhone. Cum va realiza Apple această performanță? Răspunsul constă într-o nouă tehnologie de afișare numită TDDI (Touch and Display Driver Integration).

Conform rapoartelor recente, Apple plănuiește să integreze tehnologia TDDI în ecranul viitorului telefon care ar putea fi numit iPhone 17 Air. Această tehnologie combină senzorul tactil și driverul de afișare într-un singur strat, reducând semnificativ grosimea totală a ansamblului de afișare. Mai mult decât atât, TDDI ar putea duce la îmbunătățirea calității imaginii, creșterea responsivității tactile și reducerea consumului de energie.

iPhone 17 - un ecran mai mic, dar mai imersiv

Contrar zvonurilor anterioare care indicau un ecran de 6,6 inch, cele mai recente scurgeri de informații sugerează că iPhone 17 Air ar putea avea de fapt un ecran OLED puțin mai mic, de 6,4 inch.  În plus, este de așteptat să vedem și tehnologia ProMotion pentru o rată de reîmprospătare foarte fluidă de 120Hz și, potențial, culori și mai strălucitoare și negru mai profund datorită tehnologiei TDDI.

Se spune, de asemenea, că ecranul seriei iPhone 17 va avea un strat anti-reflexiv super-dur, care este mai rezistent la zgârieturi decât Ceramic Shield al Apple.

Chipul A19 de generație nouă al Apple va alimenta iPhone 17 Air. După cum era de așteptat, dispozitivul va avea o cantitate crescută de RAM, potențial până la 8 GB, îmbunătățind capacitatea sa de a gestiona aplicații solicitante și sporind performanța generală. Zvonurile spun că opțiunile de stocare vor începe de la 128 GB, modelele de vârf oferind până la 1 TB.

Dilema camerei de pe iPhone 17

Există încă multe speculații în jurul sistemului de cameră al iPhone 17 Air, dat fiind faptul că va fi atât de subțire. Un motiv pentru care telefoanele au devenit mai groase în ultimii ani este pentru că a crescut modulul camerei care găzduiește senzorii foto. Unele zvonuri indică o cameră din spate cu un singur obiectiv, prioritizând o estetică elegantă în detrimentul unui sistem complex cu mai multe obiective. Cu toate acestea, acest lucru pare puțin probabil, având în vedere accentul pus de Apple pe tehnologia camerei. Este mai plauzibil că Apple va introduce un nou modul de cameră mai compact, care își menține capacitățile de imagistică de înaltă calitate, minimizând în același timp volumul.

Se așteaptă ca întreaga linie iPhone 17, inclusiv modelul Air, să aibă o cameră frontală de 24 megapixeli.

Se așteaptă ca iPhone 17 Air să înlocuiască modelul „Plus” în lineup, dar nu vă așteptați la un preț accesibil. Analiștii anticipează poziționarea sa ca un dispozitiv premium, potențial depășind Pro Max în preț. 

Este important să subliniem că acestea sunt încă zvonuri și speculații. Apple este renumit pentru secretomania sa, iar planurile se pot schimba dramatic înainte de lansarea oficială. iPhone 17 Air ar putea fi un dispozitiv revoluționar care să schimbe peisajul smartphone-urilor. Va trebui să așteptăm anunțul oficial al Apple, probabil în toamna anului 2025, pentru a vedea ce ne rezervă compania în materie de iPhone-uri. 



Citeste si