iziBAC lansează module de educație financiară și civică pentru tineri

Startup-ul din educație iziBAC lansează un update al aplicației făcând disponibile pentru tineri o serie de module de educație nonformală.

Astfel, iziBAC le permite permite elevilor să studieze și materii pe care nu se pune accentul în școli, precum educație financiară, educație civică sau antreprenorială (momentan sunt activele primele două module, cel de educație antreprenorială urmând să fie activat în curând).

Aceste cursuri sunt oferite de către iziBAC în parteneriat cu o serie de nume consacrate în sectorul educațional alternativ, precum Școala de Valori, Forum Apulum, Noi Orizonturi, Minte Forte.  

“Metoda de învățare prin joacă dezvoltată de iziBAC nu ține cont de curriculă sau limbă. Anul trecut am avut onoarea să absolvim programul de accelerare oferit de InnovX și să câștigăm locul 2 în competiția Start-up Grind Europa și Asia 2019. Așa am fost învitați în Sillicon Valley, unde am pus bazele expansiunii în Statele Unite, unde dorim să replicăm acest model pentru examenul SAT. Ne-am mărit echipa la 8 oameni și suntem în căutare de finanțatori”, spune Raluca Stratulat, cofondator iziBAC.

Am povestit pe larg despre planurile de dezvoltare ale iziBac pentru acest an într-un material publicat la începutul lunii ianuarie. 

Metodele de predare sunt învechite, iar acest lucru nu se întâmplă doar în România, ci și la nivel european. Sectorul educațional este doar 5% digitalizat, mare parte din metodele de predare fiind aceleași ca acum 30 de ani.

În condițiile în care un adolescent în 2020 a crescut de mic cu telefoane inteligente și acestea au devenit vitale pentru viața noastră (în medie un adolescent petrece 9 ore pe zi online), nu este de mirare că metodele tradiționale de predare nu mai reușesc să capteze atenția elevilor, obișnuiți să absoarbă informații din surse digitale, interactive și multimedia.

Această discrepanță între felul în care mințile noilor generații și metodele de predare tradiționale conduce cu timpul la o scădere a plăcerii actului învățării, lipsa atenției în clasă, rezultate școlare slabe și creșterea numărului de abandonuri școlare, care influențează negativ elevul pentru tot restul vieții sale. 

iziBAC este un startup educațional care își dorește să ofere o alternativă la sistemul tradițional de predare, transformând curricula pentru BAC într-un joc mobil competitiv, care oferă premii pentru cei mai performanți jucători.

Această soluție se bazează pe metode de gamificare a căror utilitate a fost demonstrată clinic în domeniul educației, ajutând utilizatorii să rețină cu până la 90% mai multă informație și să îl facă cu 70% mai implicat.

“Am pornit de la o viziune în care educația nu este un proces impus, ci reprezintă o expresie naturală a dorinței umane de cunoaștere. Focusul echipei noastre este să livrăm o experiență mobilă de învățare cât mai completă și distractivă pentru elevi, astfel încât să înveți fără stress și senzația că ești forțat să o faci”, declară Raluca Stratulat, fondatoarea și CEO-ul echipei. 

9 afaceri românești care schimbă educația zi de zi și merită urmărite

“Această viziune ne-a ajutat să convingem peste 38.000 elevi să ne descarce aplicația și am câștigat numeroase premii pentru felul în care putem realiza un impact social în educație, precum Social Impact Awards, premii în categoria educație la Gala Societății Civile. Însă pentru noi cea mai mare recunoaștere a venit de la Comisia Europeană, care a decis să ne acorde Sigiliul de Excelență pentru inovație”, precizează Raluca. 

iziBac este unul dintre finaliști în Startup World Cup, o competiție de antreprenoriat cu premii și finanțări de până la un milion de dolari. 



Citeste si