Jocuri românești: Welcome Back, Commander - strategie cu elemente horror

Welcome Back, Commander este un joc realizat de studioul românesc 16 Bit Nights și face parte din franciza „Chromosome Evil”.

Cum vă spuneam într-un articol anterior, vreau să promovez mai mult producțiile locale în materie de jocuri video și de aceea, pe start-up.ro, voi publica știri despre lansări și jocuri video create în România. 

Astăzi vorbim despre un joc numit Welcome Back, Commander, care face parte dintr-o franciză numită „Chromosome Evil” și este un prequel. Jocul este unul de tip strategie și tactică cu elemente horror și cu o tematică Lovecraft. 

O ciumă mortală misterioasă a infectat orașul Sun Stone, iar toate comunicațiile cu administrația orașului au fost întrerupte. Tu ești comandantul desemnat care trebuie să adune o echipă de atac și să o desfășoare în epicentru pentru a găsi răspunsuri înainte ca ciuma să se răspândească dincolo de limitele orașului. Cam așa sună premisa jocului. 

În calitate de comandant trebuie să iei decizii grele, să administrezi resursele eficient, iar ca gameplay jocul este unul în timp real, dar există posibilitatea de a pune pe pauză, poți crește în nivel echipele și le poți personaliza echipamentul. 

Un demo al jocului va fi disponibil în cadrul următoarei ediții a Steam Next Fest, unde studiourile indie au ocazia să-și arate creațiile gamerilor. Jocul complet se va lansa pe PC în prima parte a anului 2025. 

Cristian Popa de la 16 Bit Nights a început să facă jocuri în 2010 în Flash, și a  lansat aproximativ 20 de flash games. Apoi a  lucrat cu un indie publisher și a lansat 5 jocuri pe Steam, un joc pe Xbox si Nintendo Switch după care a lansat 4 jocuri self-published pe Steam.

Jocurile Chromosome Evil și Chromosome Evil 2 sunt disponibile pe Steam au câteva sute de reviews și sunt „very positive”, ceea ce indică faptul că cei care le-au cumpărat și încercat au fost mulțumiți de experiență. 

Puteți să le încercați pe acestea și dacă vi se par cool puteți pune pe wishlist pe Steam și Welcome Back, Commander ca să știți când se lansează. 



Citeste si