Joint venture românesc pentru piața globală de 3D printing - Symme3D se unește cu LTHD Corporation din Timișoara

Compania timișoreană Symme3D, specializată în construirea de imprimante 3D multifuncționale, a realizat un joint venture cu LTHD Corporation, o companie din Timișoara cu 25 de ani vechime pe piața de imprimări 2D pentru industrii medicale, auto, industrii aerospațiale și apărare. Startup-ul românesc se va extinde pe noi piețe, în timp ce noua entitate, LTHD - Symme3D va oferi servicii integrate de imprimare industrială 2D și 3D. Joint venture-ul combină resursele globale și expertiza celor de la LTHD și tehnologiile dezvoltate de Symme3D, care a dezvoltat produse folosite de branduri mari, cum ar fi Renault, în acest domeniu. Prin acest joint venture, LTHD va deține 50% din compania nou-formată, iar Symme3D cealaltă parte. În viitor, LTHD preia costurile operaționale pentru research și development, procesul de producție, marketing, vânzări și distribuție pentru Symme3D, ducând produsele create de startup-ul românesc pe o piață globală.

LTHD - Symme3D este noul nume

Noul nume al companiei va fi LTHD - Symme3D, fără o entitate juridică separată, conform legilor românești și va rămâne cu sediul la Timișoara. Cei doi producători speră să profite de pe urma experienței de peste 20 de ani pe care o au cei de la LTHD în soluții de printare 2D și gravare, dar și inovația adusă de Symme3D pe piața dispozitivelor de imprimare 3D. LTHD e o companie din Timișoara cu capital 100% românesc, fondată în 1994. Oferă produse create 2D în zona auto, dar și în alte sectoare industriale. Un avantaj pe care-l oferă pentru Symme3D este certificarea dispozitivelor. De asemenea, există o certificare dată spre aprobare pentru echipamente din zona aerospațială și de apărare.

Symme3D e un startup care a fost fondat la Timișoara și a început prin a produce imprimante 3D delta de mici dimensiuni. S-au extins prin crearea unor imprimante mai mari, care pot fi folosite industrial, dar și în zona de bioprintare, adică crearea de țesuturi vii din celule stem.

Printre clienții pe care i-au avut au fost Renault, Continental, Mahle, dar chiar și LTHD. Spre deosebire de concurența lor, Symme3D s-au remarcat prin fiabilitatea și viteza imprimării. "Acest acord reprezintă angajamentul nostru pentru a oferi clienților o singură sursă pentru dispozitive de printare 2D și 3D, alături de servicii aferente", a spus Călin Brandabur, CTO și fondator al Symme3D. De asemenea, Theodor Lăzărescu, CEO al LTHD Corporation a spus că "Acest joint venture extinde gama de dispozitive LTHD și putem oferi o soluție completă. Când aceste produse se îmbină cu reputația noastră excelentă ca dealer, avem o situație unică în industria 2D și 3D".

Symme3D, profitabili foarte rapid

Călin Brandabur și echipa sa au pornit la drum fără a dori să construiască o imprimantă 3D cu trei funcții. Întâmplarea și nevoia i-a făcut să o facă și să fie apreciată apoi de viitorii clienți. “Am construit un sistem de automatizare a casei, care să nu țină cont de toate versiunile de pe piață. Vrem să avem trei magazine interconectate: de software, de design și de hardware”, explică Brandabur, într-o discuție cu start-up.ro. Au reușit să își recupereze investiția la șase luni după ce au început munca. Primele imprimante vândute erau de mici dimensiuni, iar apoi au urmat cele industriale, care costau 12.500 de euro.



Citeste si