- 10 Septembrie 2018
Leica Geosystems va folosi tableta Getac ZX70 pentru colectarea datelor geospațiale
Parteneriatul dintre Getac și Leica Geosystems îi permite acesteia din urmă să ofere clienților săi precizie în colectarea datelor geospațiale și durabilitate crescută, astfel încât dispozitivul să poată fi folosit pe orice suprafață de teren și în condiții meteorologice dificile.
Noul dispozitiv Leica Zeno GG04 poate fi folosit de profesioniști din diverse domenii de activitate, precum utilități, servicii publice, transport și construcții.
De aproape 200 de ani, Leica Geosystems oferă soluții profesionale de măsurare și analiză a datelor. De curând, compania a dezvoltat o nouă gamă de aplicații software și hardware, inclusiv aplicația de colectare a datelor Zeno Mobile și antena inteligentă Zeno GG04 Plus.
Ambele au fost concepute pentru a ajuta clienții să îndeplinească sarcini de colectare a datelor într-un mod precis, rapid și eficient. Prin combinarea acestora cu tableta Getac ZX70 Android, Leica Geosystems a creat un pachet complet care oferă atât precizie în ceea ce privește colectarea datelor, cât și conectivitate și durabilitate crescută.
“Getac ZX70 reprezintă piesa lipsă de care aveam nevoie pentru a le oferi clienților noștri o soluție completă de măsurare a datelor”, a spus Alexander Fischer, Senior Product Manager pentru Asset Collection & Management, Leica Geosystems.
“Tableta Getac este partenerul perfect pentru software-ul nostru Zeno Mobile și pentru antena inteligentă GG04 Plus datorită durabilității extreme și a siguranței de folosire de care dă dovadă, dar și datorită unui sistem de operare Android puternic și a unei conectivități extinse. Clienții noștri se pot baza pe faptul că această soluție completă le va oferi cea mai bună performanță, indiferent de mediul sau condițiile meteorologice cu care se confruntă.”
Tableta Getac ZX70 Android este ușor de manevrat și utilizat cu o singură mână, fiind utilă pentru munca solicitantă de pe teren. Sistemul de operare Android pe care îl folosește este ideal pentru software-ul Leica Zeno Mobile. Acesta permite determinarea cu precizie ridicată a pozițiilor stabilite pe baza GNSS (Sistem de Sateliți pentru Navigație Globală) și colectarea facilă a caracteristicilor care derivă din datele de pe teren. De asemenea, orice aplicație Android autorizată poate fi instalată pe acest dispozitiv în funcție de fluxul de lucru necesar sau de sistemele de back-office utilizate.
Alte caracteristici esențiale pentru măsurarea și analiza datelor de pe teren includ: display-ul IPS cu o mărime de 7 inci, lizibil chiar și în lumina directă a soarelui și sistemul touchscreen LumiBond 2.0 care permite funcționarea tabletei în condiții de ploaie și atunci când folosiți mănuși. Modemul 4G integrat al tabletei Getac ZX70 poate transmite ușor și rapid fișiere de dimensiuni mari, chiar și din locații izolate.
Conexiunea rapidă, stabilă și sigură de date dă posibilitatea utilizatorilor să folosească în mod eficient serviciul de corecție Hexagon Geosystems’ HxGN SmartNet, fapt care permite o determinare precisă prin GNSS, de până la un centimetru.
“ZX70 oferă cea mai bună durabilitate, conectivitate și posibilitate de utilizare. Designul tabletei îi permite să fie rezistentă la șocuri electrice, picături, ploaie, vibrații dar și multe altele, făcând-o soluția de hardware perfectă pentru software-ul Zeno Mobile, considerat cel mai bun din industrie, dar și pentru Smart Antenna”, afirmă spune Amanda Ward, Director, EMEA Product and Solutions la Getac.
“În trecut, erau folosite panglici de măsurat pentru a împărți un teren în așa fel încât să îi poată fi stabilită suprafața. Însă, această soluție nu s-a dovedit a fi nici fiabilă și nici destul de precisă. Noul dispozitiv rezultat din combinația tabletei Getac ZX70 cu software-ul Leica Zeno Mobile și cu antena inteligentă GG04 oferă o soluție atât echipelor de teren, cât și echipelor din back-office pentru economisirea timpului de lucru. Totodată, înalta precizie a GNSS-ul ajută la creșterea validității seturilor de date și reduce riscul apariției unor erori”.