LG lansează noi televizoare 8K la CES 2020

LG Electronics a prezentat opt televizoare 8K, noile modele din clasele de 77 și 65 de inch alăturându-se deja existentelor ecrane LG de 88 și 75 de inch.

Gama diversă pentru 2020 include televizoarele premium LG SIGNATURE OLED 8K de 88 și 77 de inch (modelele OLED ZX de 88/77 inch) și televizoarele LG NanoCell (modelele Nano99 de 75/65 inch, Nano97 de 75/65 inch, Nano95 de 75/65 inch).

Fiecare model depășește definiția oficială 8K Ultra HD stabilită de Consumer Technology Association (CTA) care necesită un prag CM minim de 50%.

Noile modele pot reda conținut 8K nativ, grație suportului celei mai vaste selecții de surse de conținut 8K, cu intrare HDMI și USB; acestea includ codecuri precum HEVC, VP9 și AV1, cel din urmă fiind suportat de furnizori importanți de servicii streaming, precum YouTube. Televizoarele LG 8K pot face streaming de conținut 8K la o frecvență rapidă de 60 FPS și sunt certificate ca putând reda conținut 8K 60P prin HDMI.

Cele mai noi televizoare LG 8K au și performanța îmbunătățită, grație noul procesor AI α (Alpha) 9 Gen 3. Folosind tehnologia deep learning, gama din 2020 oferă calitate optimizată a imaginii și sunetului tuturor tipurilor de conținut, prin upscaling la 8K susținut de AI.

Funcția de upscaling AI la 8K se bazează pe o rețea de deep learning inteligentă, analizând conținutul și aplicând funcții precum Quad Step Noise Reduction și Sharpness Enhancer pe baza frecvenței, crescând calitatea conținutului cu rezoluție mică până aproape de perfecțiunea 8K.

Funcția AI Picture Pro a procesorului α9 Gen 3 are capacitatea de a recunoaște fețele și textele de pe ecran, crescând claritatea fiecăreia în parte pentru a produce tonuri mai naturale ale pielii, trăsături ale feței bine definite și litere mai clare și mai ușor de citit.

În plus, funcția Auto Genre Selection recunoaște tipul de conținut vizionat și aplică automat setările ideale pentru imagine pentru patru genuri: film, sport, standard și animație.

Funcția AI Sound Pro analizează și clasifică sunetul din cinci categorii de conținut – muzică, filme, sport, drame sau știri – pentru a oferi voci mai clare și un sunet de fundal mai bogat și cu o textură mai clară. Cuvintele rostite sunt izolate și volumul lor crescut, pentru ca telespectatorii să le poată înțelege mai ușor, în timp ce sunetele de fundal sunt identificate, iar scena remixată pe audio 5.1 surround virtual.







Citeste si