LifeBox.ro, platforma locală care ne ajută să mâncăm sănătos

Un grup de antreprenori români a lansat LifeBox.ro, un proiect online dedicat tuturor celor preocupați de un stil de viață sănătos.

Fie că-și doresc să slăbească, să-și mențină greutatea sau să-și modifice compoziția corporală, utilizatorii îți pot comanda acasă sau la birou cele 3 mese principale și 2 gustări necesare într-o zi, toate acestea fiind personalizate în funcție de numărul de calorii de care au nevoie.

”Românii încep să fie din ce în ce mai atenți la ceea ce mănâncă, raportându-se acum la hrană din mai multe puncte de vedere și privind-o precum o sursă de vitamine și minerale, fitonutrienți și antioxidanți. LifeBox răspunde acestei nevoi, devenind deopotrivă un argument pentru un stil de viață sănătos și o soluție pentru un comportament alimentar corect, atât din punct de vedere nutrițional, cât și kilocaloric”, a declarat Florin Scarlat, co-fondator LifeBox.

Din echipa LifeBox mai fac parte Alex Cîrțu, bucătar profesionist, și Anamaria Iulian, doctor nutriționist. Astfel, doctorul nutriționist din spatele LifeBox spune că fiecare meniu pleacă de la preferințele culinare ale cliențior și de la ceea ce își doresc: să slăbească, să își mențină greutatea sau să își modifice compoziția corporală.

Potrivit celor 3 investitori, proiectul se adresează cu precădere celor care își doresc să uite de procesul complicat al unei diete, LifeBox simplificându-le alegerile culinare.

De asemenea, vârsta, sexul și nivelul de activitate fizică desfășurată cotidian sunt elemente atent luate în seamă. Odată decise aceste aspecte, clientul își poate alege unul dintre cele 4 tipuri de meniuri: OptimBox, VeggieBox, FishBox sau SportBox.

Meniurile pot fi comandate zilnic sau în avans pe o perioadă de până la 4 săptămâni, costurile pornind de la 57 lei/ box.

Cui se adresează LifeBox

OptimBox, cel mai solicitat tip de meniu, este disponibil în patru categorii de aport caloric – 1.200 kcal, 1.500 kcal, 2.000 kcal și 2.500 kcal, fiind destinat celor care vor o siluetă perfectă și sunt atenți cu sănătatea lor. Acesta surprinde prin bogăția de ingrediente, cuprinzând o gamă largă de legume, lactate, carne de porc, vită, pește și pasăre.

Tot în 4 variante de aport caloric sunt disponibile și VeggieBox, un meniu complex în minerale și vitamine ideal pentru cei care își doresc o alimentație ovo-lacto-vegetariană (urmând ca acesta să se transforme curând într-un meniu de post/vegan), precum și FishBox, creat special pentru iubitorii de pește și fructe de mare. Nu în ultimul rând, cu un aport caloric de 3.000 kcal, SportBox susține rutina de antrenamente fizice oferind un echilibru sănătos între proteine, grăsimi și carbohidrați, necesar sportivilor care au nevoie de putere și masă musculară.

Ce cuprind preparatele din cutiile LifeBox?

Datorită varietății de ingrediente utilizate, preparatele nu se repetă deloc timp de 28 de zile și cuprind legume proaspete sau gătite la fiecare masă, alături de glucide lente, bogate în fibre şi vitamine de grupa B,  cum ar fi: cereale integrale-grâu bulgur, arpacaș, orez basmati, sălbatic, integral sau thai, pseudocereale: quinoa sau amarant, alimente ușor „exotice” cum sunt bok-choy, andive, avocado, sparanghel, mango, ananas, cocos, cartofi dulci, gătite la cuptor sau sotate în ulei de măsline, toate acestea alături de produse animale cum ar fi untul, ouăle sau carnea roșie de vită sau porc.

Cele mai frecvente greșeli în rândul românilor sunt concentrarea pe numărul de kilocalorii și pofta de dulciuri. Deși reprezintă un criteriu important în alimentația de zi cu zi, kilocaloriile sunt depășite în importanță de fitonutrienții și antioxidanții obținuți din alimente de calitate, iar energia si capacitatea de concentrare oferite de glucide pot fi determinate și de gustări sănătoase, care conțin puțin sau deloc zahăr.

Femeile, clienții fideli ai meniurilor LifeBox

”Din experiența primelor două luni de la lansare, putem spune că 70% din clienții LifeBox sunt femei, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani și venituri peste medie. Cel mai comandat tip de box este cel Optim, în timp ce cei mai mulți dintre clienți preferă ca meniurile să le fie livrate în intervalul 8-9 AM, acasă, astfel încât să își asigure hrana pentru întreaga zi, indiferent de programul lor”, a menționat Florin Scarlat.

În acest moment, serviciul LifeBox este disponibil doar în București, însă, în curând, va intra și pe piețele din Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Constanța, acestea fiind, de asemenea, zone unde românii par tot mai interesați de un stil de viață sănătos.



Citeste si