- 31 Ianuarie 2023
LISTĂ: 6 startup-uri românești care eficientizează munca în echipă
Mai jos vă prezentăm 6 startup-uri românești care eficientizează munca în echipă și care sunt soluțiile lansate de acestea.
1. Sessions - pentru videoconferințe și ședințe complexe cu echipaRomânii de la Sessions, produs dezvoltat de FlowOS, au creat un Zoom mai bun, lucru atestat și de distincția „Product of the Day” pe Product Hunt, într-o zi în care au luptat cu rivalul lor de pe piață, Zoom.
Sessions este o platformă de comunicare și colaborare creată pentru întâlniri mai eficiente, pentru ședințe mai complexe și cu funcționalități care să aducă productivitate și eficiență videoconferințelor.
Unul dintre ingredientele cheie ale platformei este că utilizatorii au posibilitatea de a structura în prealabil întâlnirile în jurul unei agende clare. În agendă utilizatorii vor aloca instrumente specializate dintr-o gamă largă de opțiuni, pentru eficiență și productivitate maximă.
De la sesiuni de vânzări și prezentări de produs, până la webinarii de marketing sau training-uri, Sessions oferă toate funcționalitățile necesare pregătirii și desfășurării acestora. Mai mult, asigură livrarea conținutului dorit și acces la orice informație aferentă întâlnirilor, dar și integrarea cu aplicații de colaborare precum Google Drive, Miro și multe altele, toate în același spațiu de lucru.
2. MeetGeek - roboțelul care e cel mai atent la întâlniri
Minuta întâlnirii este o responsabilitate foarte mare a unui participant de la întâlnirile echipelor. Dar acest task poate fi ușor preluat de un robot al ședințelor, adică fix ce vrea Meetgeek.ai să facă.
Startup-ul de tehnologie a construit un asistent AI care ajută echipele să preia controlul asupra ședințelor, un roboțel atent la discuții care înregistrează, transcrie și rezumă automat conversațiile dintre participanți.
Astfel, salvează timp prin evidențierea momentelor cheie ale întâlnirilor, precum concluziile, îngrijorările exprimate, sarcinile asumate de participanți și multe alte informații utile din timpul acestora.
Platforma este disponibilă pe Zoom, Google Meet și Microsoft Teams, suportă mai multe limbi (inclusiv româna) și are deja impact asupra operațiunilor zilnice a peste 500 de companii din SUA și UE.
3. CodeTruck - programatorii au timp și spațiu pentru lucruri mai complexe și creative
CodeTruck este un startup care ajută programatorii să dezvolte mai rapid produse și să câștige timp. Desemnat startup-ul anului la Innovation Labs, CodeTruck simplifică munca de programare în baza experienței programatorilor care au și creat această soluție. Practic, un limbaj pe care programatorii să-l înțeleagă cap-coadă și să-i și ajute pe modelul, punct ochit, punct lovit.
Pentru fazele inițiale ale unui proiect, CodeTruck vine în ajutorul dezvoltatorilor, generând un cod de backend pentru API-uri, ceea ce oferă timp și spațiu pentru lucruri mai complexe și mai interesante în celelalte faze ale proiectului.
Cum se traduce asta mai exact? De exemplu, pentru cei care construiesc un site hotelier și au nevoie de un sistem unde să conecteze avioane, oferte, hoteluri, user management, un programator poate să definească cum ar vrea să arate aceste lucruri, iar CodeTruck să ofere limbajul programatic pe care-l poate lua programatorul și să-l lege la un site. Astfel, acea bază a site-ului este pusă mult mai rapid de oamenii tehnici.
4. Smart Touch - secretarul perfect care lucrează cu documente și scade rata erorilor
Documente, documente, orice companie trebuie să proceseze documente, ceea ce lasă loc de multe erori umane, undeva la 12% rata de greșeală, conform fondatorilor Smart Touch.
De aceea, Smart Touch este un startup din România care a creat un sistem de procesare inteligentă de documente care poate învăța orice tip de document, dar și modul în care companiile le folosesc. Astfel, sistemul poate digitaliza documente și să le trimită către parteneri sau alte sisteme interne.
Smart Touch se bazează pe machine learning pentru a înțelege documente ale companiilor, unde se trimit, cine are nevoie de ele. Astfel, interpretează tot felul de documente și le aranjează corect. Conform estimărilor lor, eficiența unor departamente poate crește de 8 ori dacă se folosește sistemul lor.
5. Envoy - platforma vedetă în Silicon Valley pentru activitățile de bază ale companiilor
Envoy este un startup fondat de românul Larry Gâdea în 2015, pe piața din Statele Unite, care oferă soluții pentru activitățile de bază ale companiilor.
Pe lângă digitalizarea proceselor logistice din interiorul companiilor, Envoy a pivotat odată cu pandemia și a oferit soluții practice pentru nevoile de atunci, cum ar fi: posibilitatea de a programa venirea la birou, rezervarea sălilor de meeting sau a unor birouri pentru o zi sau două, combinarea programelor fizice și cele hibride ale firmelor.
În prezent, Envoy este platforma care ajută la procesele de lucru, la stabilirea întâlnirilor și la tot ce înseamnă workplace.
Încă de la lansare, Envoy a atras atenție clienților și investitorilor, iar în 2022, startup-ul fondat în Silicon Valley a primit 111 milioane de dolari finanțare Series C, iar compania era evaluată la începutul anului la 1,4 miliarde de dolari.
6. Archbee - Slack-ul românesc pentru comunicarea programatori-echipe
Archbee este Slack-ul românesc pentru programatori, un startup care se ocupă cu partea nu atât de atractivă a proceselor, și anume documentația.
Aici intervine acest startup tech fondat îmn 2019, care conectează developerii cu echipe de produs non-tehnice din companii. Funcționează practic ca un canal de comunicare și organizare pentru conexiunile dintre programatori și echipele de produs, ca să urmărești proiectele mai bine.Iar cu o documentație organizată la timp, se rezolvă mai rapid și proiectele.
Unealta de colaborarea construită de românul Dragoș Bulugean rezolva o nevoie atât de clară că, la 2 ani de când s-a lansat pe piață, Archbee avea peste 100 de clienți, inclusiv companii finanțate de investitori mari, iar veniturile au crescut cu 20% de la lună la lună.
Interesul pentru Archbee a atras și 2 runde de investiții, dar și participarea la Y Combinator, care a susținut startup-ul în momentul intrării în accelerator.