Microsoft: noi platforme și aplicații care transformă educația școlară

Microsoft aduce o serie de noi funcționalități în pachetul Office, dar și noi platforme care stimulează creativitatea celor mici și transformă educația școlară într-un proces atrăgător și distractiv.

Noile funcționalități aduse pachetului Office 365 Education permit elevilor să scrie o lucrare folosindu-și numai vocea și simplifică accesarea platformei de comunicare și colaborare Microsoft Teams de pe dispozitive mobile. În plus, învățarea în domeniile STEM devine mai atrăgătoare datorită unei noi actualizări („Chemistry” – ce aduce elemente de chimie anorganică) pentru Minecraft: Education Edition și datorită noilor aplicații bazate pe video și realitate mixtă de la parteneri educaționali precum BBC Worldwide Learning, LEGO Education, PBS, NASA și Pearson, cea mai mare companie de materiale educaționale din lume.

Office 365 este creat pentru a sprijini elevii prin tehnologie cu asistență integrată și instrumente cum ar fi Word, OneNote și Teams. Suita Office 365 Education este oferită profesorilor și elevilor din 146 de țări.

Office se pregătește pentru o serie de actualizări,  care vor deveni disponibile în luna februarie:
  • Microsoft Learning Tools îmbunătățește citirea, scrisul și înțelegerea pentru toți elevii, și poate fi un instrument esențial având în vedere că 1 din 5 elevi se confruntă cu diferențe în procesul de învățare conform statisticilor.

Începând cu luna februarie, Microsoft va introduce dictarea în Office 365 pentru a ajuta elevii să scrie cu mai multă ușurință folosindu-și vocea. Funcția Immersive Reader (ce oferă vizualizare îmbunătățită și posibilitate citirii cu voce tare a documentelor) se va extinde, fiind disponibilă și pentru Word for Mac, iPhone, Outlook Desktop, OneNote iPad și OneNote Mac, cu suport pentru multe limbi noi.

  • OneNote, caietul de notițe pentru clasă, care găzduiește peste 15 milioane de notițe ale elevilor numai în acest an școlar, va include integrarea de teme pentru acasă și note în cele mai utilizate sisteme informatice școlare din Regatul Unit (SIMS Capita) și Statele Unite (PowerSchool).

Pentru a simplifica și mai mult lucrul în clasă, îndeplinind cerința numărul unu a profesorilor în materie de caiete de lucru digitale, permițând marcarea „read-only” a paginilor după oferirea unui feedback. În OneNote, Microsoft integrează calculatoarele numerice interactive pentru matematică Desmos (o serie de aplicații populare în rândul profesorilor STEM).

  • Teams, un hub digital pentru clasă, va fi accesibil pe iOS și Android, astfel încât profesorii și elevii să poată urmări temele și conversațiile pe telefoane sau tablete. Pentru a permite tuturor cursanților care învață limbi străine să participe la conversații în timpul orelor de curs, cele mai recente actualizări vor simplifica traducerea oricărei conversații sau discuții într-o altă limbă.
  • PowerPoint va permite profesorilor să-și înregistreze lecțiile ce includ diapozitive, notițe de mână interactive, clipuri video și relatări și să le publice în canalul lor Stream din Teams. În acest fel, studenții le vor vizualiza în avans pe dispozitivele lor, iar orele de clasă pot fi folosite pentru conversație. Stream va adăuga și subtitrări automate la videoclipuri, pentru a le face accesibile tuturor elevilor.
Microsoft – creativitate prin metoda STEM 

Microsoft le oferă profesorilor noi moduri de a preda o serie de materii cu programe atractive care să sporească creativitatea înnăscută a elevilor (o abilitate care se preconizează a fi una din principalele trei competențe solicitate de angajatori în 2020).

Aceasta se poate realiza prin MakeCode, platforma de programare dedicată tinerilor dezvoltată de Microsoft, care vine cu o nouă aplicație Cue Education, disponibilă mai întâi pe  Windows, noi programe școlare pentru informatică prin MakeCode pentru Minecraft și un nou MakeCode pentru aplicația Windows 10 micro:bit.

Totodată, Microsoft va demara câteva parteneriate cu branduri cunoscute pentru a le aduce profesorilor lecții noi și interesante, în timp util pentru următorul an școlar.

Astfel, începând din luna martie a acestui an, Microsoft va colabora cu BBC Worldwide Learning pentru a aduce filmul despre istoria naturală realizat de BBC Earth, Oceane: Planeta noastră albastră în sălile de clasă și muzeele din întreaga lume, odată cu lansarea filmului în muzee. Microsoft explorează modalități de a amplifica acest conținut în cadrul portofoliului Microsoft Education.

Iar împreună cu LEGO Education, compania va oferi un nou plan de lecții Hacking STEM online gratuit, în care elevii folosesc Teorema lui Pitagora pentru explorări și măsurători topografice în spațiul 2D/3D. Devenind inspectori și ingineri de mediu, elevii vor construi unelte cu cărămizi LEGO din setul Mașini Simple & Motorizate sau din carton, pentru a crea și vizualiza în Excel un plan inițial de transport pentru dezvoltarea unei insule din Parcul Național. Apoi, ei pot da viață Parcului Național prin adăugarea de elemente topografice.

Chimia prinde viață prin Minecraft

Nimic nu demonstrează puterea creativității în educația STEM mai mult decât Minecraft: Education Edition, care este deja utilizat în săli de clasă în peste 115 de țări. În această primăvară, o nouă actualizare gratuită va permite profesorilor să utilizeze celebra lume Minecraft și învățarea bazată pe jocuri pentru a stârni interesul elevilor de toate vârstele pentru chimie. Prin experimente interactive, elevii pot învăța totul de la crearea compușilor la subiecte mai dificile, cum ar fi izotopii stabili. 

Microsoft Education - realitate mixtă pentru o învățare captivantă

Cercetările Microsoft arată că învățarea cea mai eficientă implică mai multe regiuni ale creierului. În era realității mixte - care include realitatea virtuală și augmentată – Microsoft colaborează cu partenerii săi pentru a oferi produse și experiențe care îi vor ajuta pe profesori să forțeze limitele programelor școlare.

Microsoft participă la cel mai important târg educaţional din lume, BETT, care are loc la Londra în perioada 24 – 27 ianuarie.



Citeste si