- 21 Decembrie 2020
Motorola: Sfaturi pentru a prelungi autonomia smartphone-ului
Motorola prezintă patru tehnici cheie pentru utilizatorii care caută modalități de a crește durata zilnică de utilizare a smartphoneului pentru toate activitățile dorite. În contextul actual, în care telefonul a devenit partenerul nostru de încredere pentru a-i avea pe toți cei dragi la masa de Crăciun digitală, autonomia bateriei dispozitivului a devenit una dintre cele mai importante specificații.
Pentru convorbiri video cu urări de sărbători, mesaje, felicitări digitale, fotografii sau alte activități de relaxare, modalitățile cheie prin care utilizatorul este asigurat că smartphoneul poate obține cea mai lungă durată zilnică de utilizare sunt reglarea luminozității ecranului, menținerea sistemului de operare actualizat, modificarea setărilor și căutarea dispozitivelor care au o autonomie crescută a bateriei.
Pe măsură ce tehnologia smartphoneurilor avansează pentru a include ecrane mai mari, rezoluție mai bună și sisteme de camere îmbunătățite, durata de viață a bateriei continuă să fie una din cele mai mari preocupări pentru utilizatori. Alegerea unui telefon pe baza capacității bateriei este o metodă inteligentă, dar există și alte mijloace care pot avea efect în ceea ce privește creșterea duratei de viață a bateriei.
Luminozitatea ecranului
Gestionarea activă a luminozității ecranului va îmbunătăți semnificativ durata de viață a bateriei, însă ideală este reglarea automată a luminozității.
În plus, scurtarea duratei de timp pentru ca ecranul să se blocheze atunci când nu este utilizat îmbunătățește durata de viață a bateriei și poate preveni atingerea accidentală a ecranului.
Păstrarea telefonului curat și actualizat
Actualizarea dispozitivului permite utilizatorului să se bucure de toate caracteristicile recente de software, autonomie mai mare, performanță și securitate îmbunătățită.
Utilizatorii de smartphoneuri ar trebui, de asemenea, să revizuiască în mod regulat aplicațiile descărcate pe dispozitivele lor, deoarece majoritatea aplicațiilor rulează în spate date și resurse care pot afecta consumul bateriei.
Acest lucru poate fi atenuat prin alegerea unui smartphone fără skinuri software greoaie sau aplicații duplicate, ceea ce face mai ușoară optimizarea duratei de viață a bateriei, instalând doar aplicații importante pentru utilizator.
Schimbarea setărilor de funcționalitate
Majoritatea smartphoneurilor au setări de funcționalitate care pot fi dezactivate sau activate pentru a reduce consumul bateriei:
- Battery saver: Activarea automată a economisirii bateriei după ce telefonul atinge 15% până la 5% va reduce cantitatea de energie utilizată pentru transmiterea datelor și sincronizarea aplicațiilor în fundal. Aceasta include limitarea vibrațiilor la atingere, apeluri și alarme, precum și reducerea resurselor utilizate de grafică și procesare.
- Reducerea numărul de widgeturi: Widgeturile sunt întotdeauna disponibile și actualizate și, prin reducerea numărului acestora sau dezactivarea lor, se poate scădea cantitatea de baterie pe care o folosesc încontinuu.
- Oprirea GPSului, WiFiului și Bluetoothului când nu sunt utilizate: Acestea consumă energie chiar și în momentele în care nu sunt utilizate.
Investirea într-un dispozitiv nou cu baterie potentă
Dacă au fost încercate toate ponturile de mai sus, dar fără rezultat, ar putea fi timpul pentru o investiție într-un dispozitiv nou, cu baterie care dispune de o autonomie de câteva zile. Este demn de remarcat faptul că tehnologia avansează constant și acest lucru este valabil și pentru bateria smartphoneului și tehnologia de încărcare. Motorola a acordat prioritate duratei de viață a bateriei, iar astfel, dispozitivele din portofoliul companiei au reprezentat mai mult de 40% dintr-o listă publicată cu cele mai bune smartphoneuri pentru durata de viață a bateriei în 2020.