Narada: 7.000 de copii și profesori conectați la învățământul online într-o jumătate de an

Pest 7.000 de copii și profesori din 62 de comunități au fost ajutați să se conecteze la școală, internet și alte serviciile esențiale pentru învățarea la distanță prin intermediul unui program demarat de către românii de la Narada, și susținut de Fundația Globalworth, în luna septembrie a anului trecut.

Platforma digitală lansată de Narada, susținută de Fundația Globalworth cu suma de 30.000 de euro, are două componente: cea de strângere de fonduri și cea de centralizare a nevoilor profesorilor și elevilor.

Până în prezent, a strâns peste 100.000 euro din 2.470 de donații și a accelerat conectivitatea la învățământul online, fapt atât de necesar în contextul situației cauzate de criza de sănătate care a condus la închiderea școlilor.

Efectele pandemiei au exacerbat o realitate deja dificilă cu care se confruntă sistemul educațional de la noi din țară: o infrastructură limitată, lipsa resurselor pentru o conectare eficientă și reală la serviciile esențiale pentru învățarea la distanță, precum și lipsa competențelor in educația digitală.

Echipa Narada a oferit, atât prin platforma de crowdfunding, cât și prin intermediul proiectului NaradaBox, echipamente IT și servicii de conectivitate necesare învățământului digital pentru copii și profesori din 62 comunități din județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, București, Călărași, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea.

De la începutul pandemiei, când școala a funcționat exclusiv online și până în momentul actual, cele două organizații s-au concentrat pe asigurarea accesului la calculatoare și la internet, pe accesul la cataloage electronice și software de securitate online, dotarea sălilor de clasă cu echipamente IT, cursuri de formare pentru profesori, tehnologie pentru materiile de tip S.T.E.M.

Zeci de comunități din toată țara au primit sprijin concret pentru demararea educației digitale, mii de profesori și-au făcut cunoscute necesitățile pe platformele online și pentru 620.000 de elevi accesul la învățământul digital a fost posibil. Acesta este bilanțul pe 2020 pentru Narada, organizație care vizează digitalizarea învățământului românesc.

Narada este o comunitate formată din antreprenori, manageri, oameni de acțiune al cărei scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației. Narada conectează proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business și viceversa.

 

 


Citeste si