Orașul european care finanțează construirea unui laborator pentru cercetarea quantum computing

Atos a demarat marți, 27 noiembrie, construcția unui centru nou de cercetare și dezvoltare (R&D) în comuna Les Clayes-sous-Bois, districtul Yvelines, regiunea Parisului.

Laboratorul beneficiază de o investiție de 5 milioane de euro din partea administrației orașului Paris, ca parte a strategiei capitalei franceze de Smart Industry, adoptată în iulie 2017, în cadrul noului laborator de R&D vor lucra 350 de ingineri specializați în tehnologia quantum computing.

Noul laborator de 8.000 metri pătrați va fi construit în campusul de R&D deja existent al companiei, care găzguiește peste 1000 de specialiști Atos.

Acesta va servi drept un centru modern de cercetare și dezvoltare a tehnologiei quantum computing, în strânsă legătură cu programele de cercetare în computing și cybersecurity ale grupului Atos. 

"În cadrul noulului laborator se vor dezvolta tehnologii strategice, care vor modela viitorul tehnicii de calcul timp de mai multe decenii. Pe acest sit istoric, cercetătorii Atos vor lucra la primele acceleratoare cuantice și, combinat cu programul de cercetare și dezvoltare intensivă în domeniul tehnicii de calcul, la viitoarele supercomputere hibride", a declarat Thierry Breton, președinte și CEO al Atos.

Atos Quantum: un program global                                                                    

Viitorul laborator de cercetare și dezvoltare este parte a programului global Atos Quantum, prima inițiativă de mare anvergură de acest gen din Europa, lansată de Atos în 2016. Acest program își propune să contribuie la dezvoltarea și lansarea pe piață de soluții de quantum computing, precum și produse sigure de quantum cybersecurity. Cercetătorii Atos au dezvoltat Atos Quantum Learning Machine (Atos QLM), cel mai performant simulator cuantic disponibil pe piață, comercializat deja către cele mai prestigioase universități și centre de cercetare din lume. Activitatea programului se va concentra pe dezvoltarea de acceleratoare cuantice, care vor contribui la crearea de supercomuputere hibride de către echipele de cercetători și ingineri Atos.

Noul laborator de cercetare și dezvoltare Atos va fi inaugurat în vara anului 2020.



Citeste si