OVES Enterprise, companie de software care acoperă și industria aerospațială și apărare, estimează că își va dubla cifra de afaceri prin investițiile în inovare

OVES Enterprise, companie românească de dezvoltare de software, cu expertiză în soluții software complexe și inovații AI pentru industria aerospațiale, de apărare și de securitate cibernetică, estimează pentru 2024 o cifră de afaceri de aproximativ 20 de milioane de euro, aproape dublă față de anul anterior. Rezultatele de anul acesta sunt o urmare și a strategiei companiei de expansiune globală și a investițiilor în inovare, aproximativ 3 milioane de euro în cercetare și dezvoltare.

OVES Enterprise, compania din Cluj Napoca ce dezvoltă soluții software și pentru industrii precum cea aerospațială, de apărare și securitate cibernetică, estimează pentru 2024 o cifră de afaceri de aproximativ 20 de milioane de euro, aproape dublă față de anul anterior, cumulat, pe toate entitățile companiei, din cele 7 țări în care este prezentă.

Creștere pentru sectorul de apărare

Această performanță este rezultatul extinderii globale, diversificării portofoliului de clienți și creșterii semnificative în segmentele de Software as a Service (SaaS) și Technology as a Service, în special pentru sectorul de apărare.

„Rezultatele obținute în 2024 reflectă impactul direct al strategiei noastre de expansiune globală și al investițiilor în inovație. Am suplimentat bugetul de 2,5 milioane de euro estimat inițial pentru cercetare și dezvoltare, ajungând să investim aproape 3 milioane de euro. Cea mai mare parte din această sumă a fost direcționată către Nemesis AI, platformă de inteligență artificială, care joacă un rol esențial în structura, etichetarea și pregătirea datelor din zonele de conflict, și care, ulterior, sunt utilizate pentru antrenarea și implementarea modelelor AI în sisteme complexe, precum drone autonome și avioane. De asemenea, investițiile au vizat optimizarea logicii de zbor și integrarea datelor în timp real, alături de dezvoltarea hardware-ului personalizat, cum ar fi calculatoarele single board, consolidând astfel capabilitățile tehnologice ale clienților noștri în domenii critice precum securitatea națională”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Investițiile în Nemesis AI permit companiei dezvoltarea de soluții tehnologice avansate, care răspund nevoilor critice ale industriilor strategice precum apărarea și energia. Iar prin capacitatea de a oferi tehnologii integrate și personalizate, OVES Enterprise își consolidează poziția ca partener esențial pentru guverne și organizații globale.

Pe lângă Nemesis AI, compania a alocat fonduri semnificative pentru dezvoltarea unor tehnologii hardware avansate, menite să susțină integrarea eficientă a soluțiilor de inteligență artificială în aplicații diverse.

În acest an, OVES Enterprise a continuat să atragă clienți din industrii precum energie verde și fintech, compensând scăderea cererii din sectorul automotive. De asemenea, compania a înregistrat o revenire a clienților care, după explorarea unor alternative în Asia, au ales să revină.

Planurile companiei pentru 2025

Pentru 2025, extinderea globală rămâne o prioritate, OVES Enterprise plănuind să deschidă noi birouri în regiuni strategice. Piețele din SUA și Marea Britanie continuă să fie sursele principale ale veniturilor, generând cea mai mare pondere din cifra de afaceri estimată.

Pentru anul viitor, OVES Enterprise are în plan și extinderea funcționalităților Nemesis AI, prin lansarea unor module dedicate instituțiilor guvernamentale și organizațiilor internaționale. În același timp, compania va continua să investească în atragerea și formarea de specialiști în inteligență artificială, robotică și inginerie aerospațială.

 

În prezent, mai bine de jumătate din cifra de afaceri a  companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale şi big data. OVES Enterprise are, în prezent, peste 200 de angajați și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, SUA și Norvegia.



Citeste si